Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

AFF toont bewoners Afrikaanderwijk

Het Afrikaander Foto Festival (AFF!) staat voor de deur. 30 september is het zover. In het Zuiderster-gebouw aan de Rijnhaven en meters hoog op verschillende gevels in de hele wijk wordt het leven van 30 families uit de Afrikaanderwijk tentoongesteld. Op de foto's zien we deze bewoners op belangrijke momenten in hun leven, nu of langer geleden.

De deelgemeente is in 2009 samen met Vestia gestart met het AFF! Families uit de Afrikaanderwijk wonen hier vaak al vele jaren en voelen zich verbonden met de Afrikaanderwijk. Vestia en de deelgemeente zijn trots op de wijk en de bewoners. Dat willen we graag laten zien. Met groepsportretten, familiealbums, winkelierportretten en schoolfoto's. Denk bijvoorbeeld aan de fotoalbums van de familie Baanders, Van Oeveren, Bekar, Tan, Oztürkoglu, Bout-Klein, Bayrak, Bodha-Ramdjan en Pelger.

Schoenendozen en albums
Vorig jaar duurde het festival drie dagen en dat bleek te kort. "Veel bewoners hoorden pas na afloop van het festival", licht organisator Linda Malherbe van Onkruid&Roos toe. "Ook zaten we met zoveel fotomateriaal dat we tijdens het festival binnenkregen. Bewoners vonden het geweldig om met foto's hun eigen verhaal te vertellen over de Afrikaanderwijk en waren massaal in schoenendozen met foto's en albums gedoken." Een tweede fotofestival kon daarom niet uitblijven.

Festivalweek
De eerste week staan er tal van activiteiten op het programma, zoals rondleidingen, maar ook de Afrikaander Fotostudio waar wijkbewoners net als vorig jaar gratis een familieportret kunnen laten maken. Het festival nog door tot 30 november. Iedereen die woont of werkt in de wijk, is uitgenodigd te komen kijken en vooral ook eigen albums of schoenendozen mee te nemen.

(Foto: Dhr. Bayrak)