Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Buurtplatform Motorstraatgebied zet volgende stap

Met een twintigtal bewoners en ondernemers uit het Motorstraatgebied, heeft het buurtplatform afgelopen woensdag een volgende stap gezet. Met elkaar hebben zij drie thema's gekozen waaraan zij in werkgroepjes invulling gaan geven. De eerste drie thema's zijn: zwerfvuil, parkeren & verkeer en veiligheid & veiligheidsgevoel.

Samen met Sonor, de deelgemeente en Hart van Zuid ontwikkelen zij ideeën die de leefbaarheid in het Motorstraatgebied moeten verbeteren. In een later stadium komen andere onderwerpen aan de beurt.

Start bouw Unielocatie
Tijdens de bijeenkomst werd ook uitleg gegeven over de start van de bouw Unielocatie, het nieuwe scholencomplex voor LOC Zadkine en Sint-Montfoort. Projectontwikkelaar Estrade en Heddes Bouwgroep zijn al begonnen met het bouwrijp maken van het bouwterrein. De eerste paal staat gepland voor november. Voor de aan- en afvoer van het bouwverkeer wordt een aparte bouwstraat aangelegd, ter hoogte van de Montessoriweg die in de loop van november gereed zal zijn, waardoor bouwoverlast zoveel mogelijk beperkt blijft. Bewoners, bezoekers en ondernemers worden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de bouwactiviteiten.

Meedenken en meedoen
Bewoners, bezoekers en ondernemers uit het Motorstraatgebied worden uitgenodigd mee te denken en werken in de werkgroepen aan de verschillende thema's van het buurtplatform. Neem voor meer informatie contact op met Louise Kuijpers van deelgemeente Feijenoord op 010 291 63 44 of stuur een e-mail naar l.kuijpers@feijenoord.rotterdam.nl.