Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 30-09-2010

Winkeldief aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdagochtend 29 september heeft de politie een winkeldief aangehouden. Hij had een flink geldbedrag op zak.

Rond 09.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een winkeldief aan het Sluishoofd. Hij had twee pakjes pasta niet betaald. Agenten kwamen ter plaatse en namen de 43-jarige man uit Schalkwijk mee naar het bureau. Bij zijn fouillering kwam een groot geldbedrag tevoorschijn, meer dan 10.000 euro. Als verklaring had de man dat dit geld van zijn baas is, dat zij in de autohandel zitten en hiervoor altijd cash geld nodig hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Doorgereden bij aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagavond werd een fietser aangereden. De veroorzaker reed vervolgens door. Omstreeks 21.00 uur fietste een 55-jarige man uit Wijk bij Duurstede over de Hoge Hoffweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een stationwagen die de bocht te ruim nam. De automobilist kwam tegen het voorwiel aan van de fietser en die kwam ten val. De automobilist stopte en vroeg hoe het met de man ging. De man gaf aan dat het wel goed ging en de vrouw reed vervolgens door. De politie zou nog graag met de betreffende bestuurster spreken en/of andere getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.