Gemeente Medemblik

Recreatieschap op werkbezoek in Medemblik

De leden van het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland hebben op 22 september tijdens een werkbezoek een tweetal projecten in de gemeente Medemblik bezocht; De Vooroever in Medemblik en Egboetswater in Hauwert. Wethouder Kasper Gutter en enkele medewerkers van de gemeente waren aanwezig om een toelichting te geven op beide projecten.

Vooroever
De voormalige gemeente Medemblik heeft in 2006 besloten om ten zuiden van de buitendijkse jachthaven een natuurproject te ontwikkelen in combinatie met een verbetering van de bereikbaarheid van het stoommachinemuseum en het vergroten van het recreatiestrand. Het betreft hier de aanleg van ongeveer 22 ha "natte natuur" en 4 ha recreatiestrand. De voorbereidingen van het project zijn verricht door de gemeente Medemblik. Het recreatieschap Westfriesland is opdrachtgever voor de uitvoering van het werk en zal ook het beheer en onderhoud gaan verrichten. De uitvoering is in juli 2010 van start gegaan. Het werk zal naar verwachting begin 2011 worden afgerond.

Uitbreiding Egboetswater
Het recreatiegebied Egboetswater ligt ten noorden van de kern Hauwert. In het afgelopen jaar is het gebied tussen de westzijde van het Egboetswater en de kern Hauwert uitgebreid met 22 ha. Er is een ijsvogelwand aangelegd en de molen, een Amerikaanse windmotor, die al in het gebied aanwezig was, wordt de komende tijd gerenoveerd en herplaatst.