Gemeente Wijdemeren


Project BoekStart start

Project BoekStart start

Wijdemeren - Op donderdag 30 september opent kunst- en cultuurwethouder Joost Boermans om 15.00 uur het project BoekStart in De Bibliotheek op de Tjalk 41 te Loosdrecht. Er is een hoek ingericht met boekjes voor heel jonge kinderen en ouders die hun jonge kind lid maken van de bibliotheek, ontvangen een BoekStartkoffertje met verrassing.

Hoe eerder hoe beter

Hoe eerder kinderen in aanraking komen met boeken, des te beter het is. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken hebben een voorsprong (ook op school) waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Daarom richt het project BoekStart zich op ouders van babys en heel jonge kinderen in de leeftijd van 0 tot 1 jaar. Samen een boekje kijken versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Samenwerking

De bibliotheek werkt samen met gemeente en het consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. BoekStart wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Lezen en het Sectorinstituut van Openbare Bibliotheken.

(30-09-2010)