Uitgever debuteert op de iPad met TRVL Magazine

30/09/2010 12:00

Woodwing Software B.V.

Zaandam (30 september 2010) - Het Nederlandse TRVL Magazine toont aan dat iedereen uitgever kan worden op iPad. Ondersteund door PubliQare en WoodWing Software brengt TRVL Magazine een tweewekelijks reismagazine uit met unieke fotoreportages, geschreven vanuit de passie voor het reizen. Het is tevens het eerste reisblad dat speciaal voor iPad is gemaakt.

TRVL Magazine is een initiatief van topfotograaf Jochem Wijnands en creatieve geest Michel Elings en is vooralsnog alleen beschikbaar op de iPad. Wijnands fotografeerde ondermeer voor National Geographic, Traveler, Geo en Elle. Elings bedenkt creatieve en innovatieve concepten met denqt. Met TRVL Magazine wordt tevens freelance fotografen een platform geboden om hun werk aan te bieden, waarbij de opbrengsten per verkocht nummer hoger liggen dan bij andere bladen het geval is. PubliQare ondersteunde Wijnands en Elings bij het opzetten van TRVL Magazine op basis van de WoodWing Digital Magazine software.

Wijnands: "Het mooie van deze opzet is, dat je met open standaarden werkt, waardoor je enorm snel kunt schakelen en toch in korte tijd een unieke en creatieve propositie voor iPad neer kunt zetten." Elings: "Het was magisch om het eerste magazine van TRVL in zo'n korte tijd op je iPad te zien verschijnen. Een moment dat ik me nog lang zal heugen!"

Jeroen Goemans, directeur van PubliQare, is verheugd over de samenwerking: "Wijnands is een topfotograaf en vormt samen met Elings een creatief team, dat aantoont dat iedereen met relevante content uitgever op de iPad kan worden. Onze nauwe samenwerking met WoodWing hierin stelt ook jonge uitgevers in staat een jumpstart te maken in hun nieuwe carrière."

"Het TRVL initiatief is een mooi voorbeeld van het nieuwe uitgeven," aldus Hans Janssen, CEO van WoodWing Software. "Ik verwacht dat er in de toekomst nog veel meer van dit soort tablet-publicaties zullen verschijnen, gemaakt door mensen met visie een flinke dosis ondernemingsgeest."

Het TRVL magazine is te downloaden via iTunes:

http://itunes.apple.com/au/app/trvl-magazine/id391961927?mt=8

Over de oprichters van TRVL Magazine

TRVL Magazine is een initiatief van Jochem Wijnands en Michel Elings. Wijnands is oprichter en eigenaar van Feature Contact, dat ready-to-publish features in de markt zet in 37 landen. Hij publiceerde vijf fotoboeken en geeft fotografie lezingen voor Nikon en National Geographic. Michel Elings is de oprichter en eigenaar van denqt. Door zijn passie voor anders denken, concepting, vernieuwing en realisatie gecombineerd met technologie helpt hij organisaties. Meer informatie op www.trvlzine.com.

Over PubliQare

PubliQare maakt deel uit van de Qare Groep. De Qare Groep is een Nederlandse dienstverlener die zich met vestigingen in Nederland, Engeland en Frankrijk richt op systeemintegratie en advisering op het gebied van nieuwe technologie bij uitgevers. PubliQare is in Nederland dé specialist op het gebied van redactionele automatisering bij uitgevers en grafimediabedrijven. Zij zet daarvoor ondermeer de producten WoodWing Enterprise en WoodWing Content Station in. Meer informatie op www.publiqare.nl.

Over WoodWing

WoodWing Software, met 85 medewerkers, werd opgericht in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. WoodWing brengt de meest vooruitstrevende oplossingen op de markt voor de productie van print, online en tablet publicaties. Snelle wereldwijde groei en succes over het hele spectrum van kleine tot grote uitgevers tonen aan dat WoodWing de beste tools voor de beste prijs op de markt brengt. Onder WoodWings klanten bevinden zich vooraanstaande uitgevers van magazines, kranten en boeken, alswel communicatiebureaus en corporate klanten. Meer informatie op www.woodwing.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.woodwing.com