Politie Flevoland

Inbreker op boevenpad aangehouden met hulp van politiehond

Almere, 30-09-2010 o Donderdagochtend is een 25-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van woninginbraken op de Lotusbloemweg en de Korenbloemweg. Op de Korenbloemweg zat de verdachte nog in de woning. Daar werd hij met hulp van een politiehond uit de woning gehaald. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau.

Rond 10.45 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen van een getuige die op de Lotusbloemweg een steen door een ruit van een woning hoorde gaan. Nadat hij melding had gedaan van dit incident rende de verdachte weg. Toegesnelde agenten die in de buurt waren kregen vlak na de melding van de inbraak te horen dat mogelijk diezelfde persoon een andere woning binnen was gegaan aan de Korenbloemweg. Een tweede alerte getuige, die een man een woning aan de Korenbloemweg binnen zag gaan, vertrouwde het niet en belde direct 112.

Bij aankomst van de agenten op de Korenbloemweg bleek dat de verdachte nog in de woning zat. Met de inzet van een hondengeleider en zijn hond werd de man uit de woning gehaald. De inbreker liep hierbij bijtwonden op. De verdachte zal aan het politiebureau door een arts aan zijn verwondingen geholpen worden. Later in de ochtend bleek dat er op de Lotusbloemweg nog een ruit van een andere woning was ingegooid. Recherche Almere onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor deze poging inbraak in een woning.