Gemeente Lelystad

Recreatief fietspad langs Edelhertweg klaar

Donderdag 30 september 2010

Langs de Edelhertweg in het buitengebied van Lelystad is een vrij liggend fietspad gerealiseerd met een lengte van ongeveer 2.400 meter.

Recreatieve fietspadennetwerk

Het nieuwe fietspad sluit aan op de fietsinfrastructuur van industrieterrein Oostervaart en eindigt met een aansluiting op de Swifterringweg. Hiermee is een ontbrekende schakel in het recreatieve fietspadennetwerk in het buitengebied van Lelystad ingevuld. Het fietspad maakt ook de aan de Edelhertweg gevestigde onderzoeksinstellingen van ondermeer WUR Wageningen voor werknemers van deze instellingen veilig bereikbaar.

Verkeersveiligheid sterk verbeterd

Naast de recreatieve functie van het fietspad is met de aanleg ook de verkeersveiligheid sterk verbeterd en voor de toekomst gewaarborgd. De verwachting is dat de verkeersintensiteit in dit deel het Lelystadse buitengebied zal toenemen. Dat komt onder andere door de aanleg van de toekomstige nieuwe autoweg N23, waarmee de rechtstreekse aansluiting van de Swifterringweg op de N23 komt te vervallen. Ook is de verkeersinfrastructuur hiermee berekend op toename van gemotoriseerd verkeer door mogelijke toekomstige uitbreiding van de onderzoeksinstituten.

Het nieuwe fietspad is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de WUR Wageningen en andere onderzoeksinstellingen in het gebied. De aan het fietspad gesitueerde landbouwgronden worden eveneens via het nieuwe fietspad ontsloten. Hiermee heeft het fietspad dus een dubbelfunctie verkregen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiering door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: `Europa investeert in zijn platteland'.
Ja