Woningcorporatie Ymere

Leerlingen ontmoeten elkaar door sport

30-9-2010

Brede School De Bouwmeester uit Almere Buiten organiseerden 22 september 2010 samen met woningcorporatie Ymere een sportdag voor de leerlingen van de drie locaties van de brede school; De Manse, De Piramide en Montessorischool Buiten.

Kennismaking tijdens buitenactiviteiten stond centraal. Onderliggend doel was het stimuleren van sporten in de wijk.

De kinderen van de drie locaties van de Brede School De Bouwmeester kennen elkaar nog niet zo goed. Door ze met elkaar te laten sporten, ontmoeten ze elkaar op een natuurlijke manier. Dit kan contacten opleveren om ook buiten schooltijd elkaar op te zoeken om met elkaar te spelen.

De kinderen vonden het spannend maar ook leuk. Leerkrachten ervoeren de dag ook als een ongedwongen manier om met elkaar om te gaan en lekker te genieten.

Sporten in de wijk stimuleren
Ymere sponsorde de hele dag. De woningcorporatie heeft onder andere aan 2Basics gevraagd om een judoclinic te geven voor kinderen uit groep 3 en 4. Deze activiteit vonden veel kinderen erg leuk.

Enthousiaste kinderen kunnen deze judoclinic straks ook na schooltijd blijven volgen. Hiervoor wordt in samenwerking met Brede School De Bouwmeester een programma opgezet. Het draait hierbij om het signaleren en ontwikkelen van talent en het verbeteren van basiscompetenties van de leerling.

Ymere stimuleert sporten in wijk. Zij vindt het belangrijk om de kinderen samen met buurtgenootjes te laten bewegen. Zo leren ze er samen iets van maken en dat komt de leefbaarheid ten goede. Ymere investeert niet alleen in betere en schonere buurten, maar ook in de mensen die er wonen.

Sport, sport en nog eens sport
Het was een schitterende dag. De kick-off begon met een gezamenlijke Zumba les om 9.00 uur. Daarna werden de kinderen in groepen verdeeld en werd er tot twaalf uur gesport. En er werd gesport, gesport en nog eens gesport.

Rugbyvereniging Almere, Handbalvereniging Almere en Korfbalvereniging EKVA Almere hebben zich ook ingezet en zetten de kinderen flink aan het werk gezet. In totaal deden er 420 kinderen mee en er werd op vier verschillende locaties gesport. Al met al een geslaagde ochtend.