MBO raad

Eindtermengerichte examens Kenteq (deels) weer goedgekeurd

30-09-2010 - Nadat Kenteq vorig voorjaar tijdens de jaarlijkse audit van de Onderwijsinspectie minder goede resultaten behaalde op het gebied van eindtermengerichte examens, heeft het kenniscentrum hard gewerkt om mbo-examinering in de techniek mogelijk te laten blijven. De inspanningen zijn niet zonder resultaat gebleven. Nadat Kenteq vorig voorjaar tijdens de jaarlijkse audit van de Onderwijsinspectie minder goede resultaten behaalde op het gebied van eindtermengerichte examens, heeft het kenniscentrum hard gewerkt om mbo-examinering in de techniek mogelijk te laten blijven. De inspanningen zijn niet zonder resultaat gebleven.

Vanaf dit studiejaar zijn de eindtermengerichte examens voor metaaltechniek niveau 2 en alle mbo-niveaus voor elektrotechniek weer 'inspectieproof'. Voorlopig is dit nog officieus, maar medio oktober ontvangt Kenteq het definitieve rapport van deze audit.

Het huidige studiejaar gebruikt Kenteq om de eindtermengerichte examens voor metaaltechniek niveau 3 en alle niveaus voor installatietechniek te verbeteren zodat ook voor die opleidingen examinering op de roc's mogelijk blijft.

Meer informatie
Voor meer informatie en het totale aanbod beoordelingsinstrumenten kunt u terecht op de website: www.kenteq.nl/examens.

Bron/Auteur: Webredactie