Gemeente Kampen

Wethouder Treep: "Aan de slag met de binnenstad"

30-09-2010

`Agenda voor de binnenstad' wandelend gepresenteerd Woensdag 29 september heeft wethouder Pieter Treep aan een groot aantal geĂŻnteresseerden en betrokkenen de `Agenda voor de binnenstad' gepresenteerd, een samenvatting van het Masterplan Binnenstad. Dit deed hij door samen met hen een wandeling te maken langs een aantal locaties die in de agenda genoemd worden. Hierbij werden de verschillende projecten, waaraan de gemeente de komende jaren in het stadshart van Kampen gaat werken, kort belicht door vertegenwoordigers van diverse betrokken instanties.
Dhr. Helleman belicht het project openbare verlichting binnenstad Wethouder Treep benadrukte het belang van samenwerking als het gaat om passende oplossingen voor soms tegenstrijdige vraagstukken: "Wonen, winkelen, parkeren, uitgaan, werken en bevoorraden gaan niet altijd even goed samen. Vandaar dat we praktijkervaring van diverse kanten hard nodig hebben om goed beleid te kunnen maken. Alleen dan houden we het toeristische en cultuurhistorische hart van Kampen kloppend".

De heer Van Essen, die sprak namens de Stichting Stadsherstel, onderstreepte de woorden van de wethouder en gaf aan dat Kampen op het gebied van restauraties en herbestemmingen al op de goede weg is. Hij noemde onder andere de Vloeddijkkazerne, de voormalige drukkerij Het Anker en het vroegere Woon- / Zorgcentrum Myosotis. Een mooie inrichting van de openbare ruimte kan daarbij niet achterblijven, waarvan de nieuwe straatlantaarns een goed visitekaartje zijn. De heer Helleman schetste namens de Wijkvereniging Binnenstad kort de geschiedenis van de verlichting, die -zo bleek- al sinds halverwege de vorige eeuw de gemoederen bezighoudt.

Een divers, maar kleinschalig winkelaanbod, dat Kampen typeert, is onmisbaar. Toch zijn wel een aantal grote ketens nodig, gaf ondernemer Van Dijk (Ondernemersvereniging Kampen) aan. Ook mag Kampen zich beter in de etalage zetten, vond ondernemer David Lemstra die sprak voor Horeca en Verblijfsrecreatie. Beide projecten kunnen rekenen op steun van creatieve en initiatiefrijke ondernemers die (de binnenstad van) Kampen bevolken. Renate van der Velde, raadslid en lid van commissie RO, wees er tenslotte nadrukkelijk op dat het voor de inrichting van de openbare ruimte in de binnenstad van Kampen essentieel is dat wordt samengewerkt. Initiatieven vanuit ondernemers en burgers zijn hiervoor onmisbaar.

Belangstellenden kunnen bij de receptie in het stadhuis van Kampen een gratis exemplaar van de `Agenda voor de binnenstad' afhalen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |