Gemeente Urk

Koninklijke onderscheiding voor Jannie Hoekstra-van Slooten

Op dinsdag 28 september 2010 zette de vrouwenvereniging van de Christelijk Gereformeerde kerk âMaranathaâ voorzitster Jannie Hoekstra-van Slooten in de schijnwerpers.

Dit gebeurde tijdens haar afscheid als voorzitster van de vrouwenvereniging in een zaal van de Maranathakerk. Burgemeester Kroon reikte haar een Koninklijke onderscheiding uit. Voor haar bijzondere inzet voor het verenigings- , kerkelijk- en maatschappelijk leven, wordt zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zo is zij al vanaf 1956 actief binnen de meisjesvereniging, en later vrouwenvereniging van de christelijk gereformeerde kerk âMaranathaâ. Ook zet zij zich binnen de kerk al vanaf haar kinderjaren in, onder meer bij het jeugd- en verenigingswerk. Ook praktische zaken voor de kerk worden vaak geregeld door haar. Naast haar werk voor de kerk is zij vanaf 1980 actief als collectante en wijkhoofd voor de Nederlandse Hartstichting. Naast deze activiteiten schenkt Jannie Hoekstra ook nog koffie in het bejaardenhuis en staat zij altijd klaar voor familie, buren en kennissen.