Vesteda


donderdag 30 september 2010

Vesteda genomineerd voor FD Henri Sijfhoff-prijs PERSBERICHT

Vandaag heeft het Financieele Dagblad (FD) bekend gemaakt dat Vesteda is genomineerd voor de Henri Sijthoff-prijs in de categorie niet-beursgenoteerde ondernemingen. De FD Henri Sijthoff-Prijs wordt, sinds 1953, jaarlijks door Het FD uitgereikt aan ondernemingen die zich gunstig onderscheiden door hun openbare informatie en financiële verslaggeving.

Naast Vesteda zijn Eureko, Van Gansewinkel en Schiphol genomineerd in de categorie âniet-beursgenoteerdâ. Op 1 november as worden de winnaars bekend gemaakt. De jury zal dan haar motivatie voor het bepalen van de genomineerden en winnaars toelichten.

De belangrijkste onderdelen die worden beoordeeld door de jury zijn het jaarverslag en de verslaggeving via de websites. Ook worden kwartaalberichten, persberichten en presentaties in de beoordeling betrokken.
Jaarlijks worden drie prijzen toegekend: aan een onderneming in de categorie âAEXâ, aan een onderneming die op de Amsterdamse effectenbeurs wordt verhandeld in de categorie âmid- en smallcapâ en aan een onderneming die âniet-beursgenoteerdâ is.Â

Overzicht genomineerden 2010
categorie AEX categorie Mid- en
smallcap categorie Niet
beursgenoteerd

Ahold

BinckBank

Eureko

Randstad

Mediq

Van Gansewinkel
Â

Nutreco

Schiphol
Â

Sligro

Vesteda
Profiel Vesteda
Vesteda Groep is een vastgoedbeleggingsfonds met een focus op wonen. De balanswaarde van de onderneming met 27.500 woningen bedraagt circa ⬠4,5 miljard, het eigen vermogen circa 3 miljard. Vesteda richt zich op de hogere huursector, die begint bij een huurprijs van circa ⬠650 per maand. Naast het verhuren en exploiteren, ontwikkelt Vesteda ook zelf huurwoningen. Bij Vesteda werken circa 335 FTE. Vesteda Groep is niet-beursgenoteerd, aandeelhouders zijn institutionele beleggers: pensioenfondsen en verzekeraars.Â


---