eBuddy bereikt mijlpaal van 100 mln mobiele downloads

30/09/2010 13:43

eBuddy BV

Populaire mobiele IM app sluit zich aan bij Facebook, Google Maps & Opera Mini in het bereiken van 100M mobiele downloads

Amsterdam en San Francisco - 30 september, 2010 - eBuddy, 's werelds grootste onafhankelijke web en mobiele instant messaging platform, heeft vandaag bekend gemaakt dat het meer dan 100 miljoen mobiele downloads heeft bereikt sinds de start in 2007. Dit maakt eBuddy het grootste onafhankelijke mobiele instant messaging platform van de wereld. De populaire eBuddy applicatie sluit zich aan bij Facebook, Google Maps en Opera Mini in het bereiken van de mijlpaal van 100 miljoen mobiele downloads.

"Mensen zijn altijd op zoek naar een manier om met hun vrienden, familie en collega's in contact te blijven. Met de komst van touch screens en geavanceerdere platforms blijft onze mobiele applicatie sterk groeien," zegt Jan-Joost Rueb, CEO en mede-oprichter van eBuddy. "Het bereiken van de mijlpaal van 100 miljoen mobiele downloads zegt niet alleen iets over de populariteit van mobiel IM, maar ook over onze kracht om de eBuddy applicatie naar nagenoeg ieder mobiel platform of device te vertalen."

eBuddy biedt miljoenen gebruikers wereldwijd de mogelijkheid om met Windows Live Messenger, Hyves, AIM, Facebook Chat, Google Talk, ICQ, MySpace en Yahoo! Messenger accounts in één scherm gratis te chatten.

eBuddy's populaire mobiele instant messaging applicatie wordt door gebruikers uit landen over de hele wereld gedownload en groeit razendsnel in opkomende markten als India, Indonesië en Brazilië. De eBuddy mobiele applicatie is gratis te verkrijgen op ieder platform en werkt op nagenoeg iedere mobiele telefoon in de wereld, inclusief smart phones en populaire touch screen telefoons, via een mobiele internet data connectie. Er wordt een specifieke versie aangeboden voor de iPhone en Android toestellen.

Volgens een recent rapport van Juniper Research zal het jaarlijkse aantal consumenten-georiënteerde mobiele downloads groeien van minder dan 2,6 miljoen in 2009 naar meer dan 25 miljard in 2015. "eBuddy heeft een uitstekende positie om mee te gaan in de booming markt van mobiele applicaties," voegt Rueb toe. "De wereldwijde populariteit van eBuddy's mobiele applicaties is een bewijs voor eBuddy's leidende positie in de mobiele instant messaging sector. Simpel gezegd: we maken het makkelijk en kosten-effectief voor onze gebruikers om een geweldige chat ervaring te hebben, zowel thuis, op het werk, op school als onderweg."


- MEER -

Over eBuddy

eBuddy is web en mobile messaging voor iedereen, overal! eBuddy verwerkt meer dan 17 miljard berichten per maand en biedt meer dan 30 miljoen unieke maandelijkse bezoekers met Windows Live Messenger, Facebook, ICQ, Google Talk, Yahoo!, Hyves, AIM en MySpace accounts de mogelijkheid in één scherm te chatten. eBuddy is 's werelds snelst groeiende mobiele IM service en biedt vier gratis mobiele IM versies aan: eBuddy voor iPhone en iPod Touch, eBuddy voor Android, eBuddy Mobile Messenger (J2ME) en eBuddy Lite Messenger (mobile Web). Daarnaast is er eBuddy Pro voor iPhone en iPod Touch: een premium applicatie, die te koop is via iTunes en zich onderscheidt door exclusieve functionaliteit.

eBuddy is opgericht in 2003 en gevestigd in Amsterdam met kantoren in Londen en San Francisco en is gefinancierd door Prime Technology Ventures en Lowland Capital Partners. Lees meer op: http://www.ebuddy.com.





http://www.ebuddy.com