Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 30 september

Alkmaar, 30-09-2010 o 14.15 uur

Overval op café: getuigen gezocht

Hoorn, woensdag 30 september

Een café aan de Veermanskade is woensdagavond rond 23.30 uur overvallen door twee mannen. In het café waren drie klanten aanwezig toen de mannen binnen kwamen. De ene overvaller bedreigde het barpersoneel en de klanten met een vuurwapen. De ander met een steekwapen. De klanten moesten hun geld afgeven en het geld werd uit de kassa gehaald. Hierna verlieten de mannen het café weer.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Veermanskade woensdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor vernieling in huis

Alkmaar, donderdag 30 september

Een 57-jarige man uit Alkmaar is donderdagochtend rond 00.30 uur aangehouden bij de woning van zijn vriendin. De twee kregen ruzie waarbij de man vernielingen begon aan te richten. Toen de politie arriveerde werd een ravage aangetroffen. Het meubilair stond op zijn kop en in de woonkamer lag overal glas en aardewerk. De 57-jarige man werd op straat aangetroffen bij zijn auto. Hij werd aangehouden voor vernieling.

Valse 50 euro biljetten

Noord-Scharwoude, woensdag 29 september

Vier Ieren in de leeftijd van 23 tot en met 25 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden op de Dorpsstraat. Eén van de mannen had bij een tankstation aan de Spoorstraat porberen te betalen met een 50 euro biljet. Het detectieapparaat gaf aan dat het biljet vals was. De medewerker van het tankstation vertelde de man dat het geld niet werd aangenomen en dat hij de blikjes fris die hij ermee wilde kopen niet mee kon nemen. De man verliet het station en liep in de richting van een hotel. De medewerker seinde het personeel van het hotel in waardoor ook hier de man het geld niet in kon wisselen.

De tankstationmedewerker volgde samen met een collega de auto waar de Ier in stapte. Hierin zaten meerdere personen. Ondertussen werd de politie gebeld.

De auto stopte bij een winkel aan de Dorpsstraat. De Ier die eerder bij het tankstation naar binnen was gegaan, stapte nu bij de winkel binnen. Een andere man, die ook uit de auto stapte, ging bij de bushalte zitten. Beide mannen werden aangehouden. In de auto werden nog twee mannen aangetroffen. Ook zij werden aangehouden. De mannen bleken eerdere op de dag ook valse 50 euro biljetten geprobeerd te hebben in te wisselen bij een bouwmarkt in Alkmaar en een winkel in West-Graftdijk.

Mishandeling en diefstal

Schagen, woensdag 29 september

Een 40-jarige man uit Schagen werd woensdagavond rond 18.30 uur aangehouden op het Kerkepad. De man mishandelde een 15-jarige jongen omdat deze zijn fiets gestolen zou hebben. Hij duwde de jongen omver, gaf hem een vuistslag in het gezicht en schopte hem terwijl hij op de grond lag. Een agent in vrije tijd zag dit, en sprak de 40-jarige man aan. Deze begon zich zo agressief te gedragen dat zij geweld moest gebruiken om de man in bedwang te houden. Hij werd aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau.

De 15-jarige jongen werd opgevangen in de kantine van een supermarkt. Hij is korte tijd aangehouden geweest voor diefstal van de fiets. Onderzocht wordt of hij de fiets inderdaad gestolen had.

Controles op 50-km wegen

Regio, donderdag 30 september

Met vorig jaar meer dan 600 verkeersslachtoffers en elk jaar meer ongevallen, is Noord-Holland Noord een beruchte verkeersregio. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. Nieuwe wegen en meer snelheidscontroles moeten het tij keren.

Enkhuizen, woensdag 29 september

Op de Dreef werd woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1530 bestuurders die de controle passeerden waren er 164 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Anna Paulowna, woensdag 29 september

Op de Kerkweg werd woensdagochtend van 07.30 tot 11.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 703 passerende bestuurders reden er 76 te snel. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.

Automobilist overleden na onwel worden

Heerhugowaard, donderdag 29 september

Een 68jarige automobilist uit Heiloo is donderdagmiddag rond 12.30 uur overleden nadat hij tijdens zijn autorit onwel was geworden. Getuigen zagen dat de man slingerend van de weg af raakte op het Verlaat op de kruising N242/N241. Hij belandde met zijn voertuig in de sloot. In eerste instantie was de man nog goed aanspreekbaar, maar hij viel weg. Omstanders kwamen te hulp en probeerden hem te reanimeren. Dit werd overgenomen door een medisch team wat ter plaatse kwam. De reanimatie mocht echter niet meer baten. De 68-jarige man overleed ter plaatse.