Gemeente Lelystad

Lelystad realiseert zes bollen- en knollenroutes

Donderdag 30 september 2010

Gemeente Lelystad is een van de winnaars van 15.000 bollen en knollen van De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur.

Start landelijk bollenseizoen

Op donderdag 30 september plantten wethouder Wout Jansen en een vertegenwoordiger van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur Flevoland in het Kustpark, gelegen tussen de wijken Galjoen, Jol en Punter, een aantal van deze bollen en knollen. Daarmee gaat gelijk het nieuwe landelijke bollenseizoen 2010 van start.

Winnaar prijs

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van deze fleurige mijlpaal werd er een wedstrijd uitgeschreven onder alle gemeentes. De vijftien gemeentes met het leukste idee kregen een bollenpakket van 15.000 stuks. Gemeente Lelystad is een van de winnaars en krijgt als eerste gemeente de prijs overhandigd.

Zes bollen- en knollenroutes

Het idee van de gemeente Lelystad is om van die 15.000 bollen en knollen in totaal zes 'Bollen- en knollenroutes' aan te leggen. De bollen en knollen bestaan uit inheemse en stinzensoorten. Bij de nieuwe `Bollen- en knollenroutes' is ook een boekje met foto's en een beknopte beschrijving van te routes gemaakt. Het boekje is gratis verkrijgbaar in de Stadswinkel aan de Meent 14. De gemeente hoopt met deze fleurige actie ook de bewoners te overtuigen om hun tuinen nog kleuriger en fleuriger te maken.

Gemeente Lelystad heeft de `Bollen- en knollenroutes' niet alleen gerealiseerd. De plaatselijke afdeling van Groei en Bloei en Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren realiseren beiden een eigen route. Ja