Samenzweringsimperia: eerste schot afgevuurd in pulpoorlogen 30/09/2010 14:24

PR Newswire

WASHINGTON, September 30, 2010 /PRNewswire/ --

- Nieuw rapport, website documenteren dure samenzwering tussen groenen, vakbonden, bedrijven

In een openbare pleitbezorging die letterlijk over de hele wereld te horen zal zijn heeft de Consumers Alliance for Global Prosperity (http://consumerprosperity.com) (CAGP) vandaag een nieuw rapport uitgegeven genaamd "Empires of Collusion" ("samenzweringsimperia")
(http://pulpwars.com/empires_of_collusion) en de website http://PulpWars.com gelanceerd. Dit initiatief zal de strijd aangaan tegen antihandel, antiwelvaart samenzwering onder internationale milieuvriendelijke NGO's, bazen van Amerikaanse handelsvakbonden en bedrijven die de uitersten van een concurrerende markt willen mijden.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100826/DC55618LOGO) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100826/DC55618LOGO)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100929/DC73368LOGO) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100929/DC73368LOGO) Het nieuwe rapport (http://pulpwars.com/empires_of_collusion) is een poging voor CAGP om zich te wagen aan meer agressieve acties en vormt de basis voor verdere aangekondigde pogingen om de wereld te leren over protectionistische pogingen in de Verenigde Staten gezien door het prisma van de papierindustrie. Een aantal van de vindingen in "Empires of Collusion":


-- Wereldwijd spannen milieuvriendelijke niet-gouvernementele organisaties, nationale op papier gebaseerde industrieën en
vakbonden die werkers vertegenwoordigen samen om groen
protectionisme te promoten. Samenzwering door groene groepen, vakbonden en industrie zal Amerikaanse banen niet beschermen. Het zal echter de kosten voor Amerikaanse bedrijven en voor
consumenten verhogen.

-- Amerikaanse papierbedrijven Appleton Coated, NewPage en Sappi
- spelen onder één hoedje met United Steelworkers Union - hebben samengezweerd en een klacht betreffende dumpen en
subsidies ingediend tegen Chinese en Indonesische importen.
Het definitieve besluit van de International Trade Commission betreffende het permanent vaststellen van tarieven zal
binnenkort bekendgemaakt worden.

-- Om hun aanvraag voor deze tarieven in te dienen hebben vakbonden gelobbyd om handelsbarrières te introduceren die
concurrentie van andere producenten, voornamelijk die uit
China, te verminderen. Ondertussen hebben de Dogwood Alliance, Greenpeace, Rainforest Action Network en World Wildlife Fund (WWF) samengezweerd met de industrie en bepaalde winkels van kantoorbenodigdheden Office Depot, OfficeMax en Staples zodat deze geen papierproducten meer uit Azië halen.
CAGP woordvoerder en directeur van het Institute for Liberty Andrew Langer zei, "De groepen die samen de zogenaamde 'Empires of Collusion' vormen, hebben dit een wereldwijd probleem gemaakt. We zullen de wereld laten weten dat vrije markt en vrije handel belangrijk zijn voor wereldwijde welvaart. We zouden ons ook zorgen moeten maken over de rol van de Alliance for American Manufacturing en hun steun van deze samenzwering die antivrij handel is en tevens een directe contradictie van de concurrentieprincipes die essentieel zouden moeten zijn voor goedlopende bedrijven.

We nemen onze taak zeer serieus om de wereld te laten weten dat groepen, zoals Greenpeace, WWF, United Steelworkers en papierbedrijven, zoals NewPage, Appleton en Sappi kosten Amerikaanse klanten en direct en bewust meer geld en ontzeggen economische mogelijkheden aan de ontwikkelende wereld."

Klik hier om het rapport te downloaden:
http://pulpwars.com/empires_of_collusion

Over CAGP:
Consumers Alliance for Global Prosperity is een op actie georiënteerde pleitbezorgingsgroep die economische groep en beleid voor pro-consumenten promoot over de gehele wereld.

Ga voor meer informatie of voor het downloaden van het rapport naar PulpWars.com. Neem om een interview te regelen met Dhr. Langer, contact op met media@consumerprosperity.com

CAGP, media@consumerprosperity.com






-