Gemeente Valkenswaard

publieksbalies gemeentehuis

Verbouwing publieksbalies gemeentehuis

Op 27 september is de verbouwing van de publieksbalies in de hal van het Valkenswaardse gemeentehuis aan De Hofnar van start gegaan. De werkzaamheden duren in totaal tot eind december van dit jaar. Ze worden in fasen uitgevoerd. Op die manier kan de dienstverlening aan de klanten zo goed mogelijk in stand blijven. Met andere woorden: de winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open.

We willen zoveel mogelijk voorkomen dat u als klant of bezoeker ongemak van de verbouwing ondervindt in de vorm van langere wachttijden, balies die (tijdelijk) op een andere plaats zijn ondergebracht, en dergelijke. Helemaal zal dat niet lukken en hiervoor vragen wij uw begrip.

Waarom deze verbouwing?
Om aan de huidige eisen van dienstverlening te kunnen blijven voldoen, heeft de gemeente Valkenswaard, net als veel andere gemeenten, haar dienstverlening onder de loep genomen. Het resultaat van deze heroriëntatie is een zogeheten "dienstverleningsconcept". Hierin is een aantal acties opgenomen die allemaal het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan de klant als doel hebben. Eén van deze actiepunten is de verbouwing van de publieksbalies. Deze verbouwing hebben we aangegrepen om meteen een aantal andere noodzakelijke verbeteringen door te voeren. De belangrijkste daarvan zijn:
* het aanpassen van de balies zodat de privacy van de klant wordt gewaarborgd

* de balies en spreekkamers onderbrengen in één vleugel (verbetering vindbaarheid)

* realiseren invalidentoilet in publiekshal (invalidentoilet bevindt zich nu nog buiten de publieke ruimte)

* het geven van een meer prominente plaats aan de informatietafel in de hal, waarbij stukken voortaan ook digitaal te raadplegen zijn.
* toegankelijk maken van beide vleugels op de begane grond voor mindervaliden

* installeren van een nieuwe telefooncentrale.