Gemeente Geertruidenberg


Dementiepunt geopend

Op woensdag 22 september heeft wethouder Albert Smit officieel het dementiepunt in Geertruidenberg geopend. Hij deed dit door een taart aan te snijden waarop het logo van het dementiepunt was afgebeeld.

Het Dementiepunt in Geertruidenberg is een initiatief van het Regionaal Dementie Ondersteuningsnetwerk Dongemond. Hierin zijn diverse partijen op het gebied van zorg, welzijn, gemeenten en
cliëntenvertegenwoordiging verenigd.

Rond Wereld Alzheimerdag (21 september) werden ook de Dementiepunten in Drimmelen en Woudrichem in gebruik genomen.

In het Dementiepunt kunt u als vrijwilliger, mantelzorger, professional of belangstellende informatie, advies en voorlichting krijgen over dementie en de ondersteuningsmogelijkheden in de regio.

In het Dementiepunt zijn geschoolde vrijwilligers aanwezig en er zijn regelmatig spreekuren van de dementieconsulent en de coördinator mantelzorgondersteuning waarvoor u een afspraak kunt maken. Ook is er een ouderenadviseur aanwezig die uw vragen kan beantwoorden en advies kan geven. Daarnaast kunt u in het Dementiepunt de Eerste Hulp Bij Dementie informatiekoffer lenen. Het dementiepunt is iedere dinsdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.00 uur.