Gemeente Tilburg

Persbericht
30 september 2010

MVO-subsidie voor Tilburgse ondernemers

Ondernemers kunnen tot 1 januari 2011 subsidie aanvragen bij gemeente

Ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kunnen tot
1 januari 2011 bij de gemeente een verzoek indienen voor subsidie.

Stimuleren

MVO-bewuste ondernemers streven naar de juiste verhouding tussen een gezonde winst, aandacht voor het milieu en zorg voor de medewerkers en maatschappij. Kortom: people, planet en profit. De gemeente Tilburg stimuleert dit graag. Daarom ondersteunt de gemeente initiatieven vanuit het bedrijfsleven waarbij ondernemers elkaar inspireren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De gemeente stelt jaarlijks een subsidiebedrag beschikbaar waar ondernemers een beroep op kunnen doen. Een subsidieaanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat het MVO-project gericht moet zijn op samenwerking tussen meerdere partijen. De gemeente heeft een jaarlijks subsidiebedrag beschikbaar van EUR 100.000,-. Daarnaast is een bedrag van EUR 50.000,- beschikbaar voor MVO-plannen die specifiek gericht zijn op de verbetering van de luchtkwaliteit. Voor de subsidieaanvragen 2010-2011 wordt extra aandacht besteed aan de sociaal-maatschappelijke kant (people) van MVO.

Aanvragen

Ondernemers die aanspraak willen maken op de MVO-stimuleringssubsidie, kunnen tot 1 januari 2011 een subsidieaanvraag indienen. Via de subsidiewijzer op www.tilburg.nl/ondernemen is dit is heel eenvoudig. Hier is ook uitgebreide informatie te vinden over de voorwaarden.

MVO-prijs

Op donderdag 7 oktober 2010 wordt de MVO-prijs tijdens een BORT-bijeenkomst uitgereikt door wethouder Erik de Ridder. De MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de gemeente Tilburg, die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De drie finalisten zijn Brouwerij Koningshoeven, Hoppenbrouwers Elektrotechniek en Van Helvoirt Groenprojecten. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 7 oktober 2010, om 16.00 uur bij Janssen-Cilag B.V., Dr. Paul Janssenweg 150 in Tilburg.

Inspiratiebijeenkomst

Voor alle Tilburgse ondernemers die zich willen laten inspireren en die willen weten wat het indienen van een subsidieaanvraag inhoudt en op kan leveren, is er een inspiratiebijeenkomst op dinsdag 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in het Tilburg Innovation Center, Maidstone 20 in Tilburg (bedrijvenpark Tradepark 58). Tijdens deze avond is er onder andere een presentatie van een ondernemer die eerder MVO-stimuleringssusidie heeft ontvangen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk 15 oktober door naam, adres en telefoonnummer te sturen naar marieke.korst@tilburg.nl.

---