Gemeente Maassluis

Vragen CDA over verkeerstellingen t.b.v. wegenstructuurvisie

De gemeenteraadsfractie van de CDA heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over verkeerstellingen ten behoeve van de wegenstructuurvisie. De vragen luiden als volgt:

Al een lange tijd wordt er door de gemeenteraad van Maassluis uitgekeken naar de wegenstructuurvisie. Op dit moment worden gegevens verzameld ten einde dit document op te kunnen stellen en het als kapstok te gebruiken voor de infrastructurele ontwikkelingen in Maassluis.

Ten einde een correct en een zo volledig mogelijk beeld te verkrijgen is het in kaart brengen van de huidige situatie van groot belang. Het CDA heeft geconstateerd dat op diverse strategische plekken in de stad tijdelijke voorzieningen zijn opgenomen om de huidige verkeerstromen in kaart te brengen.

Daarnaast zijn in het weekend van 25 en 26 september afsluitingen aangebracht vanwege diverse grote infrastructurele werkzaamheden die zijn uitgevoerd aan zowel de A20 als aan het viaduct bij afrit 7 van diezelfde A20. Verder wordt momenteel al een tijdje hard gewerkt aan de hondenbot rotonde bij afrit 7. Aan de hand van de voorliggende feiten heeft het CDA de volgende vragen:


* Bent u het met ons eens dat de nul meting van de verkeersstromen de werkelijkheid zoveel mogelijk getrouw de normale situatie zou moeten zijn?

* Bent u het met ons eens dat de onderhoudswerkzaamheden aan de A20 en de werkzaamheden aan het viaduct bij afrit 7 invloed hebben op de verkeersstromen in Maassluis en daarmee een afwijkend beeld geeft ten opzichte van de normale situatie?
* Bent u met ons van mening dat de meetdata die in het weekend van 25 en 26 september is vergaard wel informatief is voor wat betreft de invloed van de werkzaamheden met een totale afsluiting van laan 40-45 in richting van Maasland op de verkeersstromen, maar het beeld verstoort van de werkelijke en gebruikelijke verkeerstromen?
* Bent u het met ons eens dat de data die 25 en 26 september is vergaard niet mag worden gebruikt in de bepaling van de gebruikelijke kwantiteiten van de verkeerstromen in de gemeente Maassluis?

* Waarom heeft u ervoor gekozen om de verkeerstellingen niet voor of juist na het voltooien van de werkzaamheden aan de hondenbotrotonde te laten plaatsvinden?

Het college zal de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.