Gemeente Dongen

Vier gemeenten geven startschot invoering 14 0162

Publicatiedatum: 30-9-2010

Binnenkort kunnen burgers en bedrijven in Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout voor alle vragen aan de gemeente 14 0162 bellen. Op donderdag 30 september ondertekenden de wethouders van de vier gemeenten, namens Dongen Bas Evegaars, het Antwoord© Convenant.

14 0162 is één centraal nummer dat bijna alle andere gemeentelijke telefoonnummers vervangt. Wie belt met 14 0162 krijgt, na het inspreken van de gemeentenaam, een medewerker van die gemeente aan de lijn. De gemeenten Dongen en Oosterhout geven half oktober het startsein om te bellen met het nieuwe telefoonnummer. De gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg gaan op 1 januari 2011 over.

Eén ingang
Het 14+ netnummer Antwoord© is een onderdeel van het landelijke dienstverleningsconcept Antwoord© dat als doel heeft de gemeentelijke en overheidsdienstverlening te verbeteren. Met één ingang per kanaal (telefoon, e-mail, post en internet) kunnen burgers en bedrijven gemakkelijk contact krijgen met de gemeente. Volgens de visie van Antwoord© vormen de klantcontactcentra van gemeenten een herkenbare ingang voor nagenoeg alle vragen van de overheid. Het ICTU-programma e-Overheid voor Burgers helpt gemeenten met het realiseren van deze doelstelling.