Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Langdurige afsluiting tunnel Raadhuislaan - Station Maarn onacceptabel

Het tunneltje is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De gemeente vindt het onacceptabel dat ProRail voor meerdere maanden (tot en met april 2011) de tunnel aan de Raadhuislaan bij station Maarn voor het gemotoriseerd verkeer af wil sluiten.

De afsluiting is het gevolg van de aanpassingen aan het spoor en de verbreding van de A12. De gemeente, ProRail en Rijkswaterstaat praten vrijdagmiddag 1 oktober over de huidige situatie.

De insteek van de gemeente tijdens het gesprek wordt de tunnel zoveel mogelijk open te houden voor gemotoriseerd verkeer, mits de veiligheid dit toelaat.

Dit weekend geen treinverkeer mogelijk
Voor het vernieuwen van het spoor worden in het eerste weekend van oktober werkzaamheden bij het station verricht waardoor er geen treinverkeer mogelijk is. Kijk voor de aangepaste dienstregeling op 2 en 3 oktober op www.ns.nl .

Nachtelijke werkzaamheden
In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 oktober starten er werkzaamheden bij zowel de onderdoorgang bij de Raadhuislaan als tussen de Rijksweg/A12 en station Maarn. Er worden dan damwanden ingetrild. Deze werkzaamheden nemen twee etmalen in beslag. Omwonenden zijn hiervan in kennis gesteld.