Politie Haaglanden

Extra persbericht 30 september

Den Haag, 30-09-2010

Val uit raam blijkt suïcidepoging
Den Haag Het incident op de Nijkerklaan, waarbij woensdag 29 september een 20-jarige Haagse en haar 42-jarige moeder ernstig gewond raakten, blijkt een zelfmoordpoging van de dochter te zijn geweest. Meerdere omstanders belden woensdag 29 september omstreeks 20.30 uur de politiemeldkamer toen twee personen uit een raam zouden zijn gevallen. Beide vrouwen raakten hierbij ernstig gewond. De GGD vervoerde beide slachtoffers naar een ziekenhuis.

Politieagenten die ter plaatse een onderzoek instelden, hielden een 47-jarige man en echtgenoot van de 42-jarige aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het incident. De agenten hielden daarnaast twee Hagenaars van 23 en 16 jaar aan. Beide verdachten gedroegen zich opdringerig richting het optredende politiepersoneel waarbij de agenten genoodzaakt waren om geweld te gebruiken. De situatie ter plaatse was zeer emotioneel en meerdere omstanders bemoeiden zich met de gang van zaken. Nadat de slachtoffers waren afgevoerd en de aangehouden verdachten naar een politiebureau waren gebracht, keerde de rust snel terug. De 23-jarige verdachte is na verhoor heengezonden, de andere verdachten zitten nog vast.

Uit het onderzoek dat naar de zaak werd ingesteld is inmiddels duidelijk geworden dat de dochter uit eigen beweging uit het raam is gesprongen. Haar moeder, die op straat was, heeft zeer waarschijnlijk haar val gebroken en raakte daarbij zelf ook gewond. Moeder en dochter verblijven nogsteeds in het ziekenhuis.