Openbaar Ministerie

OM in hoger beroep inrijden op woning Culemborg

30 september 2010 - Arrondissementsparket Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak van het inrijden op een woning op 1 januari 2010 in Culemborg. Het OM kan zich niet vinden in de door de rechtbank Arnhem opgelegde straf.

De rechtbank legde 28 september een 22-jarige man een gevangenisstraf op van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk voor poging tot doodslag, meermalen gepleegd. De straf wijkt aanzienlijk af van de door het OM geëiste straf. De officier van justitie eiste twee weken eerder een gevangenisstraf van vier jaar voor poging doodslag op meerdere personen.

In nieuwjaarsnacht van dit jaar reed de 22-jarige man opzettelijk met een auto in op een woning in de Van Diepenbrockstraat in Culemborg, waarbij vier personen, die in de tuin van de woning stonden, gewond raakten. De officier van justitie vindt dit feit zeer ernstig. Te meer omdat het feit gepleegd is tijdens Oud & Nieuw en in de Culemborgse situatie waar al langere tijd -en zeker ook in de bewuste nieuwjaarsnacht- spanning en incidenten waren tussen groepen. Een straf van 18 maanden,waarvan 6 voorwaardelijk, vindt het OM gezien de ernst van het feit niet passend en heeft daarom hoger beroep ingesteld.