Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer brengt diversiteit in praktijk

Inspirerende sprekers, nieuwe afspraken en een grote pluim voor organisaties die sociaal economisch betrokken ondernemen: dat was in een notendop de conferentie `Diversiteit in praktijk' op 27 september, georganiseerd door de gemeente Zoetermeer.

Marti de Brouwer, directeur Lips Textielservice, en Wouter Vlasblom, directeur Human Relations deelden hun ervaringen met de 80 aanwezigen voor het succesvol toepassen van diversiteitbeleid.

Belangrijk was dat het niet bij praten alleen bleef. Zo ondertekenden vier organisaties het convenant `Diversiteit en gelijke behandeling in bedrijf', waarmee zij een inspanningsverplichting aangaan om doelgroepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen hun bedrijf. Het convenant is een initiatief van de Sociaal Economische Agenda (SEA). Inmiddels ondertekenden 44 bedrijven het convenant. De nieuwe ondertekenaars zijn: Tico Roozendaal, Aequor, Ecabo en Blomsma Print & Sign.

Ook ontvingen negen ondernemers het SEBO-keurmerk als beloning voor het Sociaal Betrokken Economisch Ondernemen dat zij afgelopen jaren toonden: Teleperformance, Blomsma Print & Sign, Van Emmerik Elektrotechniek, Jongerius Bakker, Bakker Ammerlaan, Den Elzen Schadeherstellers, McDonald's, AT-KB en Siemens Nederland N.V.

Tekenend voor het praktische karakter van de conferentie en van de SEA was het slot, waarbij drie mensen met moeite om werk te vinden zich voorstelden en konden dineren met aanwezige werkgevers, om zo hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Een verslag van de bijeenkomst verschijnt binnenkort op www.zoetermeer.nl/sea.