Gemeente Zoetermeer

ZZP'ers laten zich inspireren tijdens conferentie

conferentie ZZP foto gemaakt door Fotoflex
Ongeveer zeventig Zoetermeerse zelfstandige professionals lieten zich tijdens de conferentie `ZZP Businezz Zoetermeer' op 24 september inspireren door de verschillende sprekers.

Foto gemaakt door Fotoflex Nederland.

Bé Emmens (wethouder Economische zaken) en Edo Haan (wethouder Werk en Inkomen) gaven aan dat de crisis niet het einde hoeft te betekenen van kleine ondernemers, integendeel. Wel benadrukten ze het belang van goede pr. Tips daarvoor kregen de aanwezigen van Karen Romme (ondernemer, auteur van `Calimeromarketing 2.0' en columniste Financieel Dagblad); zij gaf de deelnemers aanwijzingen om zichtbaar te zijn voor potentiële klanten en om de voordelen van kleine ondernemers ten opzichte van grote organisaties optimaal te benutten.

Ook Marco Tetteroo, directeur Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer, sprak de aanwezigen toe en vertelde over verschillende mogelijkheden voor ondersteuning. Robin van Kampen, starterscoördinator bij de Kamer van Koophandel, sloot de conferentie af met het verstrekken van informatie over de leergang ZZP. Door deel te nemen aan de leergang vergroten startende ondernemers de levensvatbaarheid van hun onderneming.

De conferentie was een initiatief van de gemeente Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag, vestiging Zoetermeer en de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer. Een verslag van de bijeenkomst staat binnenkort op www.zoetermeer.nl/sea.