Wijzigingen in samenstelling RvC en RvB bij Blokker Holding B.V.

30/09/2010 17:10

Blokker Holding B.V.

WIJZIGINGEN IN SAMENSTELLING RAAD VAN COMMISSARISSEN EN RAAD VAN BESTUUR BIJ BLOKKER HOLDING B.V.

Laren, 30 september 2010 - Bij Blokker Holding B.V. treedt per 1 oktober 2010 een nieuwe Raad van Commissarissen aan. Tevens wordt per die datum de huidige Raad van Bestuur uitgebreid met 2 nieuwe leden.

Raad van Commissarissen

Volgens plan zullen de drie huidige leden van de Raad van Commissarissen:

de heren R. Zwartendijk (voorzitter), A.H.J. Risseeuw en E.F. van Veen per


1 oktober 2010 als commissaris bij Blokker Holding B.V. aftreden. Zij maken allen sinds 1999 deel uit van de Raad.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Blokker Holding B.V. heeft op

30 september 2010 de volgende vijf nieuwe commissarissen benoemd:


- de heer drs. P.C. Klaver (voorzitter)


- de heer drs. L.M. de Kool


- de heer mr. H.Th.E.M. Rottinghuis


- de heer A.J.L. Slippens


- de heer mr. P. Busz

De benoeming van de heer Busz gaat in per 1 januari 2011, na zijn aftreden uit de Raad van Bestuur in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De overige benoemingen gaan in per 1 oktober 2010.

Raad van Bestuur

Op 30 september 2010 heeft de Raad van Commissarissen van Blokker Holding B.V. twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur benoemd, te weten:

de heer R.E. Palmer (36) en

de heer Th. Smit (40)

Ook deze benoemingen gaan in per 1 oktober 2010.

De twee nieuwe bestuursleden zijn beiden reeds werkzaam binnen het Blokkerconcern. De heer Roland Palmer (neef van de heren J. en A. Blokker) is op 1 oktober 2009 bij Blokker Holding in dienst getreden als manager strategie.

De heer Thomas Smit heeft sinds 1993 bij Bart Smit en bij Blokker verschillende management functies op speelgoedgebied bekleed en is sinds 2007 algemeen directeur van de (door zijn vader opgerichte) speelgoedketen Bart Smit.

Met deze uitbreiding uit eigen gelederen wordt continuïteit in de beleidsvoering binnen het familieconcern gerealiseerd en daarnaast wordt een verjonging van de Raad van Bestuur bewerkstelligd.

De Raad van Bestuur blijft onder voorzitterschap staan van de heer J. Blokker, die een deel van zijn taken aan de nieuwe leden zal overdragen. Verder bestaat deze Raad uit de heer A. Blokker, die verantwoordelijk blijft voor de activiteiten in het buitenland, de heer P. Busz (tot 1 januari 2011) en de heer A.H.M. van der Horst, die laatstgenoemde per 1 november 2009 als CFO is opgevolgd.