Politie Limburg-Zuid

Vrouw gerold: twee verdachten aangehouden dankzij getuige

Vanmiddag zijn een 21-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Roemenië aangehouden in Valkenburg nadat de vrouw op heterdaad betrapt werd bij het stelen van een portemonnee.

Rond half twee liep het 77-jarige slachtoffer op de Nieuweweg in Valkenburg. Ze werd ter hoogte van het station aangesproken door het tweetal die de weg vroegen. De vrouw liep een stukje met hen mee waarna ieder zijn eigen weg vervolgde. Direct daarop werd de aangeefster door een getuige aangesproken. Hij gaf aan dat hij had gezien dat de vrouw de portemonnee uit de boodschappentas van het slachtoffer had gehaald. Het slachtoffer controleerde dit en zag dat de portemonnee inderdaad weg was. De getuige rende naar de verdachten en sprak hen met de aangeefster aan. Uiteindelijk haalde de Roemeense de portemonnee uit haar tas. Aangeefster en getuige zijn met de twee verdachten naar het politiebureau gelopen waar het tweetal is aangehouden. Ze worden ervan verdacht ook in Maastricht twee diefstallen te hebben gepleegd. Op het politiebureau werden de verdachten weggebracht waarna bleek dat de getuige het politiebureau had verlaten.

De politie zou graag met hem in contact komen om hem alsnog te kunnen bedanken voor zijn inzet. De man stond bij de verkeerslichten te wachten toen hij de zakkenrollerij zag gebeuren en aarzelde geen moment. Hij ging meteen achter het slachtoffer en de verdachten aan, met een prima resultaat!

De politie is bereikbaar via het landelijk telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

30-09-2010, Valkenburg a/d Geul