NDC/VBK Uitgevers Theo van der Raadt CEO van NDC|VBK de uitgevers donderdag, 30 september 2010, 18:00 (NDC|VBK)

Theo van der Raadt (57) is per 1 oktober benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van NDC|VBK de uitgevers. Hij volgt Bert de Groot op die tijdelijk het voorzitterschap waarnam na het vertrek van Jan de Roos. Theo van der Raadt heeft ruime ervaring als CEO en CFO van verschillende ondernemingen, waaronder Koninklijke Ahrend en Nutreco. Van der Raadt kent de wereld van de uitgeverij goed. Hij was dertien jaar werkzaam bij Elsevier, onder andere als concerndirecteur Strategische Planning en CFO van Elsevier Science. Theo van der Raadt vervult commissariaten bij Unit 4, Desso en Maandag. Samen met Geurt Volkers vormt hij de Raad van Bestuur van NDC|VBK.

Theo van der Raadt ziet een mooie opgave: "Ik ken de bedrijfstak goed en voel me daar thuis. NDC|VBK heeft prachtige uitgeverijen van grote betekenis. Ik zie het als een voorrecht om aan dit bedrijf leiding te gaan geven."

Ook de Raad van Commissarissen heeft een nieuwe samenstelling gekregen. Pieter Broertjes, Herman Bruggink en Theo Huibers zijn de opvolgers van president-commissaris Rudi Boekhoven, Jos Pâques en Roelant Hazewinkel. Commissarissen Arre Fockema Andreae en Age Offringa blijven in functie, laatstgenoemde als president-commissaris.

Pieter Broertjes is een bekende in de krantenwereld. Hij was tot voor kort hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij heeft een lectoraat aan de Hogeschool Utrecht en is voorzitter van de Raad van Toezicht van World Press Photo. Herman Bruggink was na een carrière bij Wolters Kluwer, CEO van Elsevier en van de Universiteit Nyenrode. Theo Huibers is managing partner bij adviesbureau Thaesis, hoogleraar Information Retrieval aan de Universiteit Twente en Lector aan de Hogeschool Saxion. Hij is auteur van een groot aantal boeken en publicaties en is commissaris bij CITO.

NDC|VBK de uitgevers is een toonaangevende uitgeverij in het Nederlandse taalgebied. Het bedrijf is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen de Noordelijke Dagblad Combinatie en Veen Bosch & Keuning Uitgevers. NDC|VBK de uitgevers kent een grote diversiteit aan uitgeverijen met een rijk portfolio van algemene, literaire en non fictie boeken, educatieve uitgaven en regionale dag- en weekbladen. Bij NDC|VBK werken circa 1.800 mensen. Samen realiseren zij een omzet van circa EUR 350 miljoen.

---