Politie Kennemerland

Drankrijders aangehouden

Kennemerland, 30-09-2010

Rijbewijs ingevorderd van brokkenpiloot

BEVERWIJK, 29 september Een 20-jarige Haarlemmer trok rond 18:15 uur direct de aandacht van een politieman, toen hij met zijn bromfiets aan het stunten en stuntelen was op de rijbaan van de Parallelweg. De Haarlemmer maakte hierbij o.a. een wheely van ongeveer 25 meter en kwam met een harde klap op het wegdek terecht. Hierbij had hij zijn bromfiets niet goed onder controle. Omdat het voor de politieman duidelijk was dat de Haarlemmer een gevaar op de weg was voor zichzelf èn voor het overige verkeer, heeft hij direct het rijbewijs ingevorderd van de Haarlemmer. Tegen de Haarlemmer wordt proces verbaal opgemaakt voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet.

Drankrijder tevergeefs op de vlucht voor politie

HOOFDDORP, 30 september De politie zag een 40-jarige automobilist rijden, van wie ze vermoeden dat hij onder invloed van alcohol reed. De man, een Hoofddorper, reed rond 02:00 uur in de woonwijk Overbos en viel op door zijn rijgedrag. Hij probeerde te ontkomen door zijn auto te parkeren en hard weg te rennen. De politiemensen wisten hem echter te achterhalen en hielden hem aan. Tijdens zijn aanhouding werkte de man niet echt mee en was hij zeer beledigend en bedreigend tegen de politiemensen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest, welke uitwees dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol èn er wordt tegen de Hoofddorper aangifte gedaan van bedreiging.

Drankrijder aangehouden

DRIEHUIS, 30 september Een 24-jarige IJmuidenaar werd rond 02:10 uur door de politie aangehouden, nadat hij met een snelheid van rond de 100 km/uur over de Hagelingerweg had gereden. De man bleek na staandehouding onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Tegen de IJmuidenaar is proces verbaal opgemaakt.

Drankrijder aangehouden

HAARLEM, 30 september Een 21-jarige automobilist uit Velsen werd rond 04:25 uur aangehouden op de Amsterdamsevaart, omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Drankrijder aangehouden

BADHOEVEDORP, 29 september De politie heeft op de Schipholweg rond 19:30 uur een 40-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest.

Drankrijder aangehouden

OVERVEEN, 29 september Tijdens een alcoholcontrole op de Zeeweg werd rond 19:55 uur een 35-jarige Haarlemmer aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalysetest, waaruit bleek dat hij bijna 2x de limiet blies. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij heeft een tijdelijk rijverbod gekregen.