Gemeente Purmerend

Deel Purmerbos verontreinigd

30 september 2010

Op zaterdagavond 25 september heeft er brand gewoed in een loods achter het tankstation aan de Purmerenderweg. Op de loods bevond zich een asbesthoudend dak. Inmiddels is duidelijk geworden dat een deel van het Purmerbos verontreinigd is.

Asbest
Er is onderzoek gedaan naar asbesthoudend materiaal in de directe omgeving van de loods. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de tuinen van omwonenden niet verontreinigd zijn.

Op het terrein waar de afgebrande loods staat is wel asbesthoudend materiaal aangetroffen. Hetzelfde geldt voor een deel van het Purmerbos dat direct grenst aan het terrein. Het gebied van ongeveer 140 bij 25 meter is afgezet. Het gebied, dat niet op een looproute ligt, is ongeveer 60 meter van het dichtstbijzijnde voet- of ruitenpad vandaan.

De gemeente adviseert iedereen om de afzettingen niet te passeren en honden aangelijnd te houden omdat direct contact met asbestresten gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Sanering
Op dit moment wordt overlegd met alle betrokkenen op welke wijze en op welke termijn de verontreinigde locaties gesaneerd worden. Tot die tijd blijft het gebied afgezet.