Daadkracht en snelheid essentieel

30/09/2010 18:10

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland verwacht dat de woningmarkt weer in beweging komt, nu het kabinet Rutte-Verhagen duidelijkheid geeft over de hypotheekrenteaftrek en doorstroming van huurders. "Dat was hard nodig, want de crisis houdt een groot deel van de bouwwereld in een wurggreep" aldus Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland.

"Dit kabinet zet terecht in op economische groei en bereikbaarheid. Heel Nederland is daarbij gebaat. Natuurlijk zijn onze leden gelukkig met de extra investeringen in infrastructuur. Die versterken de huidige stimuleringsmaatregelen, waardoor het redelijk gaat met de infrasector. Hoe mooi dat ook is, tegelijk zien we op dit moment dat een fors aantal woningbouwers - vaak mkb'ers - werknemers op straat moet zetten. Dat illustreert pijnlijk de situatie op de woningmarkt."

"Maar er is licht aan het eind van de tunnel; gelukkig staan ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid bij dit kabinet voorop. Er moet nog heel wat uitgewerkt worden, maar de richting is zonder meer goed: naast de positieve maatregelen voor de woningmarkt ben ik blij dat de crisis- en herstelwet blijft, ook daalt de lasten- en regeldruk, er komen meer kansen voor het mkb bij overheidsaanbestedingen en het kabinet kiest voor PPS. Er zijn meer voorbeelden, maar we kunnen wel vaststellen dat we langs deze paden versneld uit de crisis komen."

"Daadkracht en snelheid zijn nu essentieel. Het komt immers aan op maatregelen die voor nu en de komende jaren perspectief scheppen. Zodat we kunnen blijven werken aan een Nederland waar het voor iedereen prettig wonen, werken en recreëren is."





http://www.bouwendnederland.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,