Gemeente Borsele

Zeeuwse Meer Met Minder-premieregeling in Borsele

Wilt u uw woning met energiebesparende maatregelen verbeteren? Maak dan gebruik van de Zeeuwse Meer Met Minder-premieregeling van EUR 1400 en breng uw energielasten omlaag. Op de website
www.energieloket.nl/zeeland wordt aandacht geschonken aan deze MMM-premieregeling voor woningeigenaren.

Makkelijker voor woningeigenaren

Als u bespaart op energie, levert u niet alleen een bijdrage aan een beter klimaat, maar u bespaart ook op uw energienota. Dus goed voor de portemonnee. Om tot die besparingen te komen, moet u echter eerst investeren. Hiervoor zijn meerdere subsidieregelingen beschikbaar. Meestal is het niet mogelijk om gemeentelijke en provinciale subsidies te combineren met landelijke subsidies. Dat komt omdat de voorwaarden verschillen. De Zeeuwse provincie en gemeenten hebben daarom aansluiting gezocht bij landelijke MMM-premieregeling. Zo maakt de MMM-aanpak het stapelen van subsidies mogelijk. Dat maakt het voor u als huiseigenaren een stuk makkelijker.

Dubbel voordeel met de Zeeuwse premieregeling

In Zeeland geldt dubbel voordeel, want bovenop de landelijke subsidies, kunt u nu ook gebruikmaken van de Zeeuwse MMM-premieregeling. Deze regeling maakt het voor u als woningeigenaar mogelijk subsidie te ontvangen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Voor een verbetering van één labelsprong kunt u EUR 700 ontvangen. Voor twee labelsprongen en meer kunt u EUR 1.400 ontvangen. Deze subsidie wordt u verstrekt door de provincie Zeeland en de gemeente Borsele. Bovenop deze regeling kunt u nu ook gebruikmaken van de Rijkspremie. Bij een verbetering van ongeveer één labelsprong kent het Rijk een premie toe van EUR 300. Bij een verbetering van ongeveer twee labelsprongen of meer gaat het om maximaal EUR 750.

Voorwaarden Zeeuwse premieregeling

Het aanvragen van de premie werkt als volgt:

* U kunt premie aanvragen als u eigenaar én bewoner bent van een woning in een Zeeuwse gemeente.

* Voor het vinden van een bedrijf uit de regio die het traject van energiebesparing voor u uit kan voeren, kijkt u op www.energieloket/zeeland. Deze MMM-aanbieder regelt voor u de zaken die nodig zijn om voor een premie in aanmerking te komen.
* De MMM-aanbieder is EPA-adviseur (Energie Prestatie Advies). Het kan ook zijn dat de MMM-aanbieder een EPA-adviseur bij u langs laat komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing. De adviseur maakt een rapport met een Maatwerkadvies Energiebesparing en geeft een energielabel af voor uw woning, `het startlabel'. Let wel: ook hiervoor kunt u subsidie krijgen van zowel het Rijk als de gemeente Borsele. Neemt u hiervoor contact op met de gemeente Borsele.

* U maakt een keuze welke energiebesparende mogelijkheden u wilt laten uitvoeren.

* De MMM-aanbieder reserveert voor u de Zeeuwse MMM-premie. Dit is mogelijk tot december 2011 of tot er budget beschikbaar is.
* De reservering staat voor een jaar vast. Deze tijd heeft u voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen, de vaststelling van het nieuwe energielabel en het verzoek tot uitbetaling.
* De energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
* Na de uitvoering laat uw MMM-aanbieder een nieuwe energielabel opstellen.

* MMM controleert hoeveel energiezuiniger uw woning is geworden (één, twee of meer labelsprongen).

* Na vaststelling van het aantal labelsprongen stort de Stichting MMM de premie automatisch binnen twee weken op uw bankrekening, hierover ontvangt u per e-mail een melding.

Meer informatie

De premieregeling is een gezamenlijk project van de provincie Zeeland, de Zeeuwse gemeenten en Meer Met Minder (MMM). Meer informatie over zowel de Zeeuwse MMM-premieregeling als de Rijkspremie vindt u op www.energieloket.nl/zeeland en op www.meermetminder.nl. Op deze website kunt u ook de MMM-aanbieders in uw regio vinden. Deze aanbieders kunnen u alles vertellen over de Zeeuwse premieregeling. Wilt u meer weten over de gemeentelijke subsidie voor het Maatwerkadvies Energiebesparing? Kijkt u dan op www.borsele.nl/maatwerkadvies of neemt u contact op met Marcel Aanen van de gemeente Borsele, (0113) 238 488.