Ingezonden persbericht


PERSBERICHT september 2010

BillyBird houdt poorten open tijdens Nacht van de Nacht

Op zaterdagavond 30 oktober -- de nacht waarin officieel de wintertijd ingaat - neemt BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel (gem. Uden) alweer voor de derde keer deel aan 'de Nacht van de Nacht'. Alle attracties in het park blijven tot maar liefst 22.00 uur geopend en er worden allerlei nachtelijke activiteiten georganiseerd.

Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen op zaterdag 30 oktober extra aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor dier en mens. Elk jaar wordt het lichter en lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte, leegheid en weidsheid van de nacht en het heelal. Want wat is er nou mooier dan een hemel vol duizenden schitterende sterren?

Avondopenstelling
BillyBird Park Hemelrijk steunt dit jaarlijkse initiatief door met een speciaal avondprogramma deel te nemen aan de Nacht van de Nacht. De binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis zijn op deze avond niet tot 18.00 uur, maar tot 22.00 uur geopend. Ook de supersnelle familie-achtbaan, de bootjesglijbaan Splash, het spannende touwenparcours én de waterfietsen zijn tijdens de Nacht van de Nacht gewoon open! Om 20.00 uur dooft het park de buitenverlichting en treedt de duisternis in. De Free Fun Flyers uit Gemert geven tussen 20.00 en 22.00 uur een spectaculaire vliegershow in het park met verlichte vliegers. Verder staan er telescopen van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde opgesteld waardoor je een glimp op kunt vangen van de prachtige sterrenhemel, is er een groot kampvuur op de kade waaraan je jezelf kunt opwarmen en worden er gratis marshmallows geroosterd.

Let op: BillyBird heeft voor de Nacht van de Nacht ook heksen uitgenodigd in het park! Maar geen nood; want de heksen vinden dit zo leuk dat ze, speciaal voor alle gasten, een speciale heksenloterij houden! Er zijn hele mooie prijzen te winnen, maar... dan moet je wel eerst het juiste nummertje trekken. En als dat nog niet genoeg redenen zijn om naar de Nacht van de Nacht te komen, dan hebben we er nog een voor je: bij binnenkomst krijgen alle kinderen tot 12 jaar een gratis verrassing voor in het donker (mits voorradig)! Vanaf 18.00 uur schakelt het park over naar een speciale entreeprijs van slechts ¤ 6,00 p.p. Alle activiteiten zijn bij het entreeprijs of het abonnement inbegrepen.

Het is ook mogelijk om op die avond een kinderfeest voor de bovenbouw te vieren bij Hemelrijk. De normale kinderfeestarrangementen zijn gewoon verkrijgbaar bij de Receptie en men kan dan tot 22.00 uur in het park verblijven en deelnemen aan alle buitenactiviteiten, inclusief het gratis roosteren van marshmallows rondom het kampvuur. Kijk voor meer informatie op www.billybird.nl of op www.laathetdonkerdonker.nl.

BILLYBIRD PARK HEMELRIJK
BillyBird Park Hemelrijk biedt de bezoeker een unieke combinatie van zowel binnen als buiten plezier. Kinderen kunnen zich uitleven in de grote binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis. Buiten is er een nieuwe familie-achtbaan, een Verkeersspeeltuin en een uitgestrekt survivalgebied met daarin o.a. de klimberg Hemelaya, een touwenparcours en de bootjesglijbaan Splash. Hemelrijk is 365 dagen per jaar geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het park bevindt zich aan de Zeelandsedijk in het Brabantse Volkel (gem. Uden). De all-in toegangsprijs in oktober (Trekvogeltarief) bedraagt normaal gesproken E 10,95 per persoon, dit is inclusief alle attracties die het park te bieden heeft. Voor abonnementhouders en kinderen tot 3 jaar is de toegang gratis. Voor meer informatie kunt u de infolijn: (0413) 272987 of www.billybird.nl raadplegen.


Noot voor redacties