Ingezonden persbericht


Wereldkampioenschap meest spectaculaire hondensport discipline naar Rotterdam !

Donderdag 30 september 2010 t/m zondag 3 oktober 2010 organiseert Mondioring Nederland de World Cup Mondioring, één van de meest spectaculaire hondesport disciplines ter wereld ! Teams uit landen als Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Brazilië, Rusland, Verenigde Staten en nog vele andere zullen strijden voor de wereldtitel. Spektakel is het sleutelwoord voor deze Worldcup, maar plezier en samenwerking met de hond zijn ook van groot belang binnen deze sport.

De hondensport discipline Mondioring, dankt haar wereldfaam onder andere aan de vele spectaculaire bijt oefeningen, waarbij de honden, het bijna onmogelijke laten zien op het gebied van kracht, souplesse en gehoorzaamheid. De pakwerkers, gekleed in fel gekleurde bijtpakken, gaan tot het uiterste om de honden te testen en zijn speciaal voor dit wereldkampioenschap geselecteerd en mogen zich rekenen tot de besten ter wereld !

De Mondioring is ontstaan uit Belgische, Zwitserse, Franse en Nederlandse Politiehonden disciplines en wordt gekarakteriseerd door de gevarieerde oefeningen en het gebruik van alle daagse attributen, een hondengeleider in de Mondioring weet vooraf niet in welke volgorde hij/zij de oefeningen met de hond zal moeten volbrengen en welke attributen daarbij gebruikt worden. Hierbij kunt u situaties verwachten waarbij honden eerst door een ballenbak heen moeten om een pakwerker aan te vallen, die zich vervolgens verweerd met een blad-blazer, of een hond krijgt de opdracht tot het bewaken van een alledaags voorwerp, waarbij er 2 pakwerkers alles mogen proberen om te proberen het voorwerp van de hond af te nemen. Ook proberen de pakwerkers, de honden te intimideren door het dragen van fel gekleurde bijtpakken en soms zelfs door gruwel maskers te dragen of hun gezicht te beschilderen met felle kleuren.

De World Cup Mondioring wordt gehouden op het terrein van de Windhondenrenbaan op de Hazelaarweg 42 te Rotterdam en beslaat 4 dagen, waarna 1 geleider zich wereldkampioen Mondioring 2010 mag noemen. Tijdens dit wereldkampioenschap, ziet het publiek ook demonstraties van andere hondensport disciplines van overheidsdiensten zoals de Douane. Zoals gebruikelijk bij grote hondensport evenementen, hebben wij ook een uitgebreide koopjesmarkt, waar de bezoeker bijna alles kan vinden voor de trouwe viervoeter.

Overige informatie

Locatie: Windhondenrenbaan
Adres: Hazelaarweg 42, 3053 Rotterdam
Datum: Donderdag 30 september 2010 t/m zondag 3 oktober 2010 Tijd: 08:00 uur - 18:00 uur
Entree: ¤ 3,50(dagkaart) / ¤ 7,50 (passepartout) Internet: www.mondioring-nederland.nl

Uitnodiging (

Ingezonden persbericht