Tweede Kamerleden sturen een ansichtkaart tegen eenzaamheid

28/09/2010 08:23

Coalitie Erbij

Ruim 30 Kamerleden uit bijna alle fracties in de Tweede Kamer hebben gehoor gegeven aan de oproep van Coalitie Erbij om op 30 september a.s. een ansichtkaart te komen posten op het Binnenhof. De kaarten worden verstuurd aan mensen uit eigen kring die net iets meer aandacht verdienen of te lang uit zicht zijn geraakt. Het is een klein gebaar dat een groot verschil kan maken voor de ontvangers. Tegelijkertijd vraagt Coalitie Erbij met deze actie om aandacht bij de politiek voor de groeiende maatschappelijke problemen rond eenzaamheid.

Demissionair minister Rouvoet, Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en fractievoorzitter Emile Roemer behoren tot degenen die het goede voorbeeld zullen geven. Het publiek en voorbijgangers zullen worden aangemoedigd hun voorbeeld te volgen.

Coalitie Erbij staat op 30 september van 9.30 uur tot 16.00 uur met kaarten, postzegels en een brievenbus op het Binnenhof (bij ingang Binnenhof 1a). De meeste Kamerleden worden verwacht tussen 12.00 en 14.00 uur.

De actie vindt plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Eén op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Eén op de tien Nederlanders voelt zich zelfs sterk eenzaam. Eenzaamheid is een groot en vaak onzichtbaar maatschappelijk probleem. Onderzoek laat zien dat eenzaamheid vaak de aanleiding vormt voor psychische en fysieke klachten en daarmee voor een toenemende aanspraak op zorg- en welzijnsfaciliteiten.

Coalitie Erbij (1) organiseert van 24 september tot en met 1 oktober 2010 de eerste 'Week tegen Eenzaamheid' met meer dan honderd activiteiten in het gehele land. Met deze week wil Coalitie Erbij het taboe rond eenzaamheid doorbreken en laten zien dat kleine initiatieven een groot verschil kunnen maken.

Meer informatie over de deelnemende organisaties, het thema eenzaamheid en de activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid, is te vinden via www.eenzaam.nl/week