Gemeente Heumen

Tevredenheidsonderzoeken Wmo

Gemeenten voeren vanaf 2007 de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Om deze uitvoering te evalueren zijn recent onder andere twee tevredenheidonderzoeken uitgevoerd.

Het eerste onderzoek is gehouden onder burgers in het algemeen. Het tweede onderzoek onder burgers (cliënten) die recent een beroep hebben gedaan op de gemeente voor voorzieningen uit de Wmo. Zoals bijvoorbeeld de aanvraag van hulp in het huishouden, een woningaanpassing of een scootmobiel.

Uitkomsten onderzoeken 2009?
Kijkend naar de uitkomsten mag gezegd worden dat de gemeente Heumen over het algemeen goed scoort in vergelijk met andere gemeenten en in vergelijk met 2008. Bekende aandachtspunten zijn de fysieke leefomgeving, voorzieningen voor de jeugd, het collectief vervoer en de verschillen tussen het voorzieningenaanbod in Malden en in de andere kernen. Positieve uitschieter is dit jaar de toename van het aantal burgers dat aangeeft als vrijwilliger actief te zijn.

De beide onderzoeken zijn te downloaden op de pagina Bestuur > Beleidsregels en Verordeningen > Sociale Leefbaarheid. Voor aanvullende informatie of vragen kunt u via de afdeling Sociale leefbaarheid van de gemeente Heumen contact opnemen met de heer I. Hendriks; e-mail: ihendriks@heumen.nl, tel: 14 024.