BNP Paribas breidt aanzienlijk uit in Nederland

30/09/2010 08:00

BNP Paribas

BNP Paribas breidt aanzienlijk uit in Nederland

BNP Paribas Nederland opent vier regionale Business Centres

BNP Paribas, één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen in Nederland, breidt voor grootzakelijke bedrijven in Nederland haar Corporate & Investment Banking kantorennetwerk uit. De bank opent vier regionale Business Centres; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Deze uitbreiding wordt aangestuurd door André Boulanger, de in april aangestelde CEO van BNP Paribas Nederland. Per 1 oktober wordt hij hierin ondersteund door Paul van Oorschot, Hoofd Corporate Banking Nederland.

Uitbreiding klantensegment

Momenteel bedient BNP Paribas Nederland vanuit haar hoofdkantoor in Amsterdam de grootzakelijke markt op nationaal niveau. BNP Paribas ziet echter ook onder grootzakelijke bedrijven op regionaal niveau een sterke behoefte aan een stabiele financiële partner met een uitgebreid internationaal netwerk. Daarom breidt de bank haar dienstverlening uit naar de grootzakelijke markt in de regio Rotterdam, Amsterdam en volgend jaar de regio Utrecht en Eindhoven. Naast de Nederlandse grootzakelijke markt kan BNP Paribas dankzij deze uitbreiding ook een grotere groep dochterbedrijven van haar cliënten in het buitenland nog beter van dienst zijn.

Uitbreiding kantorennetwerk

Klanten staan aan de kern van BNP Paribas' activiteiten en staan centraal in haar business model. BNP Paribas opent vier Business Centres in de regio's waar haar nieuwe klanten zijn gevestigd. Door letterlijk dichter bij haar klanten te staan, kan de bank nog beter financiële oplossingen op maat bieden.

Op 1 oktober opent de bank haar Business Centres in Amsterdam en Rotterdam. De kantoren in Eindhoven en Utrecht worden geopend in 2011. De relatie met al bestaande klanten blijft de bank vanuit haar hoofdkantoor in Amsterdam beheren. De Business Centres staan onder leiding van André Boulanger en Paul van Oorschot. Elk Business Centre wordt geleid door een regionale manager.

Vanuit de regio toegang tot de wereld

Nederlandse bedrijven zijn de meest internationaal georiënteerde bedrijven in Europa. Zij hebben een financiële partner nodig die hen overal ter wereld terzijde kan staan. BNP Paribas doet dit niet alleen op gebied van internationale handel, maar ook door de dochterondernemingen van haar klanten te allen tijde van dienst te zijn via haar Business Centres in het buitenland. BNP Paribas is sterker uit de crisis gekomen en kon dankzij de overname van Fortis Bank haar Europese netwerk uitbreiden. BNP Paribas is één van de belangrijkste banken in Europa voor zakelijke klanten, dankzij haar aanwezigheid in meer dan 80 landen en een uniek netwerk van meer dan 120 Business Centres in 21 landen. Meer dan ooit kan de bank haar zakelijke klanten in hun dagelijkse behoeften terzijde staan, maar hen ook begeleiden in hun strategische initiatieven.

Belang BNP Paribas Nederland in Europese strategie

De ambitie van BNP Paribas in Europa is tweevoudig. Enerzijds heeft BNP Paribas de ambitie om tot de grootste vijf Corporate & Investment banken in Europa te behoren. Anderzijds wil BNP Paribas haar positie verstevigen als de benchmark voor dagelijkse behoeften van grote en middelgrote internationale klanten van de groep BNP Paribas. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van ondersteuning aan de dochterondernemingen van haar klanten van de BNP Paribas Groep in de Europese landen waar zij Business Centres heeft. Het belang van Nederlandse bedrijven in Europa en het feit dat veel klanten van de bank dochterondernemingen hebben in Nederland, zorgt ervoor dat Nederland een belangrijke rol speelt in de strategie van de bank.

Groei BNP Paribas Groep in Nederland

In 2013 is BNP Paribas 150 jaar actief in Nederland. Inmiddels bestaat de Groep met 9 verschillende activiteiten in Nederland (het hoofdkantoor met de bankinstelling en acht dochterondernemingen) uit bijna 1.500 medewerkers (+30% sinds begin 2008). Voorafgaand aan en naast de aangekondigde uitbreiding van haar kantorennetwerk, heeft de BNP Paribas Groep in Nederland de afgelopen twee jaar een sterke groei doorgemaakt;


- Per 1 augustus 2010 heeft BNP Paribas op haar hoofdkantoor in Amsterdam een Public Finance desk geopend, welke de publieke sector bedient. Deze desk bestaat uit met een team van sectorspecialisten met een uitgebreide ervaring in de publieke sector. Hierdoor kan de bank haar expertise nog beter voor deze doelgroep inzetten.


- In mei 2009 is Insinger de Beaufort gefuseerd met Nachenius Tjeenk, waarmee zij verbonden is aan de BNP Paribas Groep. Als gevolg van deze strategische samenwerking heeft BNP Paribas in Nederland een top vijf positie in private banking verworven.


- Dankzij de overname van Fortis in 2009 versterkt Fortis Investments de asset management activiteiten van de BNP Paribas Groep in Nederland. Na de juridische fusie op 1 april 2010 is Fortis Investments van naam veranderd en heet nu BNP Paribas Investment Partners. Zij is momenteel marktleider op het gebied van beleggingsfondsen in Nederland. (Bron: Onderzoeksbureau Lipper Feri 2010).


- Na de overname van Fortis, zijn Fortis Lease en BNP Paribas Lease Group samengegaan en bieden gezamenlijk een uitgebreide expertise op het gebied van leasing.


- BNP Paribas Personal Finance is momenteel een van de weinige hypotheekaanbieders die groeit in een sterk concurrerende hypotheekmarkt.


- Wagenparkbeheerder Arval behoudt haar positie als vierde wagenparkbeheerder in Nederland en is in 2010 voor het vijfde opeenvolgende jaar verkozen tot de beste autoleasemaatschappij van Nederland.


- Verzekeringsmaatschappij Cardif heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van marktleider in het nichesegment van betalingsbescherming tot vooruitstrevende specialist op het gebied van inkomen en leven en heeft ambitieuze groeiplannen in Nederland.





http://www.bnpparibas.nl