Rechtbank Haarlem


Rechtbank Haarlem doet mee aan feestelijke opening Rode Loper Jansstraat

Op donderdagmiddag 30 september a.s. organiseert de gemeente Haarlem samen met ondernemers en bewoners een feestelijke opening van de Rode Loper. Omdat deze verkeersroute voor langzaam verkeer tussen het NS-station en de Grote Markt door de Jansstraat loopt, doet de rechtbank Haarlem mee aan deze opening.

Als "bewoner" van de Jansstraat doet de rechtbank op een ludieke manier mee aan deze feestelijke opening. Voor ons pand aan de Jansstraat 81 staat dan een marktkraam waarop de rechtbank fairtrade bananen uitdeelt. Waarom bananen? Dit doen we met een knipoog naar het begrip Recht is recht, krom is krom. En waarom fairtrade? Fairtrade betekent letterlijk eerlijke handel en als rechtbank staan we voor onpartijdigheid en rechtvaardigheid.
Bij de marktkraam staat vanaf 16.00 uur Vrouwe Justitia als living statue en op uitnodiging van de rechtbank treedt de band Johnny & the Gangsters tussen 16.30 en 17.30 uur op. Uiteraard kan het publiek een kijkje nemen in het openbare gedeelte van het pand Jansstraat 81.

Bron: Rechtbank Haarlem Datum actualiteit: 30 september 2010