Socialistische Partij Rotterdam

Debat over de 'hardwerkende Rotterdammer'

29-09-2010 * SP fractievoorzitter Leo de Kleijn wil een debat over de positie van de gewone, werkende Rotterdammer met Leefbaar Rotterdam. Leefbaar raadslid Ronald Buijt pleitte onlangs 'voor een groter verschil in inkomen tussen werkende Rotterdammers en mensen met een uitkering'. De Kleijn vindt dat trappen naar beneden terwijl werkende Rotterdammers vooral de dupe zijn "van de bonus-graaiers en al die anderen die spinnen en verdienen bij een beleid dat Leefbaar prima lijkt te vinden" .

"Het probleem is volgens mij niet dat de uitkeringen te hoog zijn - de bijstand is geen vetpot en nauwelijks of niet genoeg om je hoofd boven water te houden. Het probleem is dat steeds meer hardwerkende Rotterdammer ondanks het harde werken door het ijs zakken. Het groeiende leger aan werkende armen. Je moet het toch met me eens zijn dat het schandalig is dat reguliere postbodes massaal vervangen worden door uitzendkrachten op stukloon onder het wettelijk minimumloon? En dat duizenden Rotterdammers die in de schoonmaak-sector werken, niet gewaardeerd, voor een schijntje naar huis gestuurd worden en een aanvullend beroep op de bijstand moeten doen omdat ze niet rond kunnen komen met 32 uur werken?", stelt de Kleijn op zijn weblog1,

Het voorstel aan Buijt en Leefbaar Rotterdam is om een debat op gang te brengen over waar de 'hardwerkende Rotterdammer' nu echt mee gebaat is. Een beleid waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt, of een sociaal beleid dat mensen waardeert om hun werk en de inkomensverschillen verkleint.