Gemeente Nijkerk


Parkeren in Oranjelaan voortaan met een parkeerschijf

Op de Oranjelaan in Nijkerk is een zogenaamde blauwe zone ingesteld. Vanaf Vetkamp tot Beatixstraat is de parkeerschijfzone voor maximaal drie uur ingesteld. Vanaf de Beatrixstraat tot Bernhardstraat voor maximaal een uur.

Op de Oranjelaan is de parkeerruimte schaars geworden door een toename van verkeer. Ook gebruiken treinreizigers de parkeerplaatsen aan de Oranjelaan. De gemeente Nijkerk stelt een blauwe zone in, waardoor langparkeerders verplicht zijn een alternatieve parkeerplaats buiten de parkeerschijfzone zoeken. De parkeerplaatsen in de zone komen op deze manier beschikbaar voor de bezoekers aan de Oranjelaan die kort parkeren.

Let op de blauwe lijn
De blauwe zone staat aangegeven met borden. Alle parkeervakken binnen deze zone zijn voorzien van een blauwe lijn. Parkeren in de blauwe zone kost geen geld. Wel moet de auto binnen de vakken staan. Met gebruik van de parkeerschijf moet de auto binnen drie respectievelijk één uur weg zijn. Is dit niet het geval dan riskeert de bestuurder een boete van EURO 60,00. De gemeentelijke toezichthouders gaan de komende tijd actiever controleren op de Oranjelaan.