Ingezonden persbericht


Genieten van de herfstpracht in Nedersaksen

Schitterende rood- en geeltinten, fantastische najaarskleuren. Met de wandelschoenen struinen door de herfstbladeren op het pad, paddestoelen in alle soorten en maten, de zon breekt langzaam door...

Wie op zoek is naar de Indian Summer atmosfeer hoeft niet helemaal naar de Verenigde Staten of Canada te reizen. Ook de uitgestrekte bossen van Nedersaksen zijn de komende weken een lust voor het oog. Ontdek het wandelland Nedersaksen in al zijn facetten.

De Harz gekozen tot Duitslands Natuurwonder 2010

In september is het Nationale Park de Harz door 8.000 bezoekers van een website die zich bezighoudt met natuurbescherming verkozen tot 'Naturwunder 2010'. Dit is niet verwonderlijk. In de bergwereld van de Harz mag de natuur haar gang gaan en biedt elk jaargetijde haar eigen fascinerende schouwspel. Vooral te voet kunt u hier genieten van rust en stilte. U komt planten en dieren tegen die u bijna nergens anders (meer) aantreft. Misschien komt u zelfs oog in oog te staan met een lynx.

Strandwandeling door het Teutoburger Wald

De grote verscheidenheid aan landschappen maakt het Osnabrücker Land bijzonder geliefd bij wandelaars. Hier is een wandeling meer dan frisse lucht opsnuiven en genieten van de omringende natuur. U maakt een ontdekkingstocht door 300 miljoen jaar geologische geschiedenis. De natuurkrachten hebben hun werk gedaan en bijna alle landschapsvormen achtergelaten. Het enige dat ontbreekt is de kust. Maar zelfs die lag hier ooit. Met een beetje fantasie kunt u op de 'Ahornweg' midden door het Teutoburger Wald een wandeling maken langs de kust. De zuidelijke bergkam uit kalksteen vormde in het Krijt de zeebodem. Vanaf een van de uitkijktorens is het omringende landschap een lust voor het oog, zeker in de herfst met zijn vele kleurnuances.

Indian Summer in het Weserbergland

Het Weserbergland is nog niet erg bekend als wandelgebied, terwijl er toch veel te beleven valt. Een uitdaging voor natuurliefhebbers en wandelaars is de Weserbergland-Weg. Heerlijk wandelen over paadjes door het heuvelachtige landschap met uitzichten op romantische burchten en kastelen, langs moerassen en door oerbossen. Nieuw is het Nordic Walking Park Weserland met routes in 3 verschillende moeilijkheidsgradaties.

Wandelgebied voor de recreatieve wandelaar

De heide is weliswaar uitgebloeid, maar ook in het najaar is de Lüneburger Heide een prachtig wandelgebied. Met name in het autovrije natuurgebied rondom de Wilseder Berg kunt u in alle rust van de omgeving genieten. Hoewel de naam Wilseder Berg anders doet vermoeden, zijn de hoogteverschillen bijzonder gering. Een ideaal wandelgebied dus voor ongeoefende wandelaars of gezinnen met kinderen.

Meer wandelvakanties in Nedersaksen? www.vakantieland-nedersaksen.nl