The Day Dreamers


Nieuwe Parijse galerie debuteert tijdens opening van cultureel seizoen met werk van Nederlandse fotografe Krista van der Niet

AMSTERDAM, 20100920 -- De internationale samenwerking tussen fotografe Krista van der Niet en de Franse galerist Fréderic de Gouville resulteert donderdagavond 30 september in de opening van de "Coming Soon Galerie" in Parijs met de tentoonstelling "The Daydreamers". De Coming Soon Galerie, gevestigd in een unieke passage aan de Boulevard de Sébastopol in het 2de arrondissement van Parijs, toont 10 foto's van Van der Niet en 2 objecten van de Franse designer Caroline Ziegler.Fréderic de Gouville: "Ons specifieke programma waarin we de 2 werelden van Design & Fotografie samenbrengen is een open waarde en een verrijking, die de galerie toegankelijk maakt voor velen."

Coming Soon exposeert een aanbod dat nog niet eerder is gepresenteerd in Parijs. De galerie heeft als doel de bevordering van het werk van fotografen en ondersteunt opkomende ontwerpers bij het realiseren van prototypes, unieke stukken of producties in beperkte oplage.

Krista van der Niet (1978 Bathmen, Nederland) studeerde in 2002 af aan de fotografie-afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. In 2003 ontving Van der Niet een Stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunst Vormgeving en Bouwkunst, en sindsdien participeert zij in vele groepstentoonstellingen o.a. Art Amsterdam (2010) "Résidence de la Mode", Den Haag (2009), Galerie Mendo, Amsterdam (2007). In 2009 was Van der Niet genomineerd voor de Bouw in Beeld prijs. Haar werk werd gepubliceerd in o.a. Livraison, Capricious, die Weltwoche, idPure. Sinds 2004 wordt Van der Niet vertegenwoordigd door het Amsterdamse foto-agentschap Solar. Ze woont en werkt in Amsterdam.

De tentoonstelling "The Day Dreamers" is te zien vanaf 30 september tot 13 november 2010 in de Coming Soon Galerie in Parijs.





Ingezonden persbericht