LIVIT Orthopedie verkort wachttijd voor patiënten met acute klachten


LIVIT Orthopedie brengt wachttijden voor patiënten met acute klachten terug tot drie weken

HAARLEM, 20100930 -- LIVIT Orthopedie biedt klanten de mogelijkheid om orthopedische schoenen al binnen 3 weken in huis te hebben. Dankzij een geavanceerde scan- en productiemethode kan LIVIT klanten met acute klachten sneller van schoenen voorzien. LIVIT Orthopedie is de eerste en enige leverancier in Nederland die dit aanbiedt.

Orthopedische schoenen worden gedragen bij ernstige voetklachten of afwijkingen die het onmogelijk maken een confectieschoen te dragen. Het proces van aanmeten en passen tot afleveren neemt gewoonlijk 10 tot 12 weken in beslag. Deze periode is te lang voor mensen met ernstige acute klachten zoals diabetes- en reumapatiënten.

Daarom heeft LIVIT voor het aanmeten een 3D scanmethode geïntroduceerd. De gegevens van de voeten worden digitaal ingelezen waardoor sneller met de productie van de schoenen gestart kan worden. Bovendien is door de nauwkeurige maatneming een pasafspraak niet meer nodig. Door deze efficiënte methodiek maakt LIVIT de wachttijden voor haar patiënt aanzienlijk korter en is hij of zij eerder beschermd tegen wonden of pijn.

Momenteel wordt de nieuwe scanmethode op 6 LIVIT vestigingen ingezet: Amsterdam, Rotterdam, Meppel, Den Bosch, Breda en Nijmegen. Ook in Leiden zal snel worden aangevangen met dit systeem. Deze introductie ondersteunt LIVIT's ambitie om als landelijk opererende orthopedisch serviceverlener zich te onderscheiden door continue innovatie en kwaliteitsverbetering.

Over LIVIT
LIVIT Orthopedie is specialist op het gebied van aanmeten, vervaardigen en leveren van orthopedische hulpmiddelen. Het gaat daarbij om prothesen, orthesen, maatschoenen, kousen en steunzolen. LIVIT is marktleider in Nederland en heeft ruim 40 vestigingen.
Daar werken de orthopedisch adviseurs nauw samen met revalidatieartsen en chirurgen. LIVIT gaat voor de beste orthopedische oplossing voor elke klant.