Lama Karta over de 6 paramita's in het dagelijks leven


MAASTRICHT, 20100930 -- Lama Karta, authentiek en bekend boeddhistisch leraar, legt in drie lezingen uit hoe de zes paramita's in te passen zijn in ieders dagelijks leven. Ze betreffen altruïsme ~ moreel gedrag ~ geduld en verdraagzaamheid ~ gelijkmoedigheid en mededogen ~ kracht en vastberadenheid ~ en meditatie. De tweede lezing van de trilogie vindt plaats op dinsdag 12 oktober, aanvang 20u00, Aula Minderbroedersberg te Maastricht, bijdrage ¤ 4-, studenten ¤ 2- .

De laatste tijd worden veel boeken over management technieken geschreven vanuit een boeddhistisch perspectief. Ook bij moderne, geestelijke hulpverlening, bij re-integratie begeleiding, bij opvoeding of persoonlijke ontwikkeling is te zien dat het boeddhistische gedachtegoed opgang maakt. Vrijwel al de boeddhistische aspecten die daarbij gebruikt worden, zijn gebaseerd op de zes paramita's. Vertaald betekent paramita 'dat wat de andere oever bereikt heeft'. Ofwel daar, waar de verlichting is.

De paramita's zijn voor iedereen toepasbaar, boeddhist of niet. Om vooruit te komen op het pad van spirituele ontwikkeling of gewoon lekker met een opgeruimd hoofd te kunnen leven...

Kijk voor meer informatie op www.tibetaans-boeddhisme.eu





Ingezonden persbericht