Spreekuur voor startende ondernemers


ROTTERDAM, 20100930 -- Startende ondernemers doen er goed aan zich uitgebreid te (laten) informeren over de administratieve kant van het ondernemerschap. Dat geldt in het bijzonder voor startende uitzendondernemers. Pay for People organiseert daarom vanaf 8 oktober iedere week op vrijdag een spreekuur speciaal voor startende (uitzend)ondernemers.

Wettelijke eisen
Er komt een hoop af op startende ondernemers. Naast een goed uitgewerkt businessplan, moeten zij ook zorgen voor een feilloze administratie. Dat valt lang niet altijd mee. Zeker niet voor startende uitzendondernemers. Dennis Luyten, commercieel directeur van de Rotterdamse payrollorganisatie Pay for People, vertelt: "Startende uitzendondernemers hebben te maken met veel wettelijke eisen. Opdrachtgevers stellen vaak ook nog aanvullende eisen. Een ABU-lidmaatschap, SFT verklaringen, NEN4400 certificering en een G-rekening zijn slechts enkele voorbeelden. Bovendien moeten uitzendbureaus hun uitzendkrachten wekelijks betalen terwijl de klant pas weken (of zelfs maanden) later betaalt. Dat vraagt om ruime voorfinanciering. Uitbesteden van de complete backoffice is dan een prima oplossing, maar ook dat moet weloverwogen gebeuren."

Starters Spreekuur
Pay for People krijgt bijna dagelijks aanvragen van startende (uitzend)ondernemers voor een adviesgesprek. Gesprekken die de medewerkers met alle plezier aangaan. Luyten: "Adviesgesprekken met startende ondernemers zijn altijd zeer inspirerend. We genieten enorm van de bevlogenheid en het enthousiasme waarmee zij hun plannen met ons delen. Toch hadden we het idee dat deze adviesgesprekken beter konden. Omdat beginnende ondernemers ook heel veel kunnen leren van elkaar, houden we voortaan iedere vrijdag speciaal voor startende (uitzend)ondernemers een `Starters Spreekuur'."

Eerste spreekuur
Op vrijdag 8 oktober vindt het eerste Starters Spreekuur plaats in het kantoor van Pay for People aan de Parklaan in Rotterdam. Het spreekuur start om 14:00 uur met een algemene introductie over Pay for People en de specifieke diensten die zij levert aan startende (uitzend)ondernemers. Aansluitend krijgen de deelnemers de gelegenheid individueel of in kleine groepjes verder te praten met de adviseurs van Pay for People. Het spreekuur duurt totaal ongeveer anderhalf à twee uur, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het aantal deelnemers per spreekuur is beperkt tot vier. Het eerste Starters Spreekuur is dan ook al vol. Aanmelden kan doorlopend via de website van Pay for People: www.pay4me.nl/bijeenkomsten.aspx

Kijk ook op de website van Pay for People voor meer informatie en contactgegevens, www.payforpeople.nl





Ingezonden persbericht