Gemeente Almere

Lachen in Schouwburg Almere!

16-08-2010

Kunstlinie, Schouwburg Almere Dit seizoen staan er weer grote namen op cabaretgebied in Schouwburg Almere, maar ook opkomend talent heeft weer een plaatsje veroverd. Er is dus voor iedereen iets te vinden om een avondje de zorgen opzij te zetten en lekker te lachen. Laat u entertainen...

AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL - FINALISTENTOURNEE | 30 SEPTEMBER 2010 Nederland barst van kleinkunsttalent. Dat talent krijgt de kans om ontdekt te worden in het Amsterdams Kleinkunst Festival. In Schouwburg Almere ziet u de drie finalisten: Jan van Maanen, Marjolein van Kooten en Mattijs Verhallen. Het festival vormde eerder de springplank voor Thomas Acda, De Vliegende Panters, Claudia de Breij en vele anderen.

SANNE WALLIS DE VRIES - KAKA PASSA | 14 OKTOBER 2010 "Oergeestig. Een van de beste theaterprogramma's van het seizoen", schreef Elsevier over Kaka Passa. In een aaneenschakeling van grappige scènes en rake typeringen passeren de alledaagse valkuilen van vrouwen de revue en vertelt Sanne Wallis de Vries over de grote en kleine vragen van het leven.

Fotograaf: Ben van Duin

JÖRGEN RAYMANN - FREDE | 12, 13 (PREMIÈRE) & 14 NOVEMBER 2010 Als kind werd hij Fredeman (bangerik) genoemd. In zijn puberteit vond hij het eng om meisjes aan te spreken, bang om uitgelachen te worden vanwege zijn scheve tanden. En nog steeds is Raymann een angsthaas. In Frede neemt hij met zijn alter ego's plaats op de bank en bent u zijn psychiater.

Fotograaf: Brett Russel

COMEDYTRAIN-JUBILEUMTOUR | 1 DECEMBER 2010
Het befaamde Comedytrain bracht de afgelopen twintig jaar dé grote namen voort die het Nederlandse cabaret kleur gaven, zoals Thomas Acda, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries. In deze Jubileumtour staat het bijzondere verhaal van het gezelschap (dat inmiddels meer dan veertig comedians telt) centraal. Verteld door oudgedienden en nieuwe talenten in de bekende vorm van stand-up comedy.

OOK DEZE CABARETVOORSTELLING ZIJN TE ZIEN!

* 24 september 2010 Harry Glotzbach - El niño Harry probeert een grote vent te worden. Gaat dat lukken? Twijfelachtig!

* 21 oktober 2010 Jetty Mathurin - Jetty jubileert Jetty jubileert met liefde en overvloed

* 3 november 2010 Ter bescherming van de jeugd - California Dit Vlaamse duo zorgt voor een frisse wind in comedyland
* 6 november 2010 Joep Onderdelinden - Nat Bij `Nat' zult u moeite hebben het droog te houden.
* 21 november 2010 Stefan Pop
Klein cabaret waterfront

* 26 november 2010 Jeroen van Merwijk - Le big Bazar Van Merwijk niet alleen

* 1 december 2010 Schudden - Noorderzon
Tragikomisch programma vol volmaaktheden en tekortkomingen
* 3 december 2010 Dolf Jansen-Oudejaars 2010 Dolf luidt het nieuwe jaar in

* 9 december 2010 Nathalie Baartman - RAAK Nathalie schiet altijd raak

* 11 december 2010 Guido Weijers - Oudejaarsconference Voor de vijfde achtereenvolgende keer De Oudejaarsconference
* 16 december 2010 Caribean Comedy Night
Zonnig cabaret met Roué Verveer, Jandino Asporaat, Howard Komproe & Murth Mossel

* 16 december 2010 Diederik van Vleuten-Daar werd iets groots verricht
Diederik neemt zijn familiegeschiedenis met u door.
* 28/29/30 december 2010 Arie Koomen, Wilko Terwijn & Menno Stam - Bijbabbelen
Oudejaarsconference nieuwe stijl

De hele zomer kaarten bestellen via www.schouwburgalmere.nl Schouwburg Almere heeft een reserveringssysteem waarbij de bezoeker zelf zijn stoelen kan kiezen voor een voorstelling. Op www.schouwburgalmere.nl ziet men meteen op de plattegrond waar in de zaal er nog kaarten beschikbaar zijn en kan deze vastleggen.

Vanaf dinsdag 23 augustus is het bespreekbureau weer geopend, te bereiken via 036 84 55 555 van dinsdag t/m zaterdag van 16.00 tot 20.45 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling. Kijk voor alle informatie, filmpjes en foto's op www.schouwburgalmere.nl