Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij opening Nationaal Food Congres

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdagmiddag 30 september aanwezig bij de opening van het 18e Nationaal Food Congres in het Kurhaus te Scheveningen. Thema van dit jaar is de kracht van de essentie.

Het tweedaagse congres wordt jaarlijks gehouden voor topmanagers uit de levensmiddelenbranche. Tijdens het openingsprogramma staat de relatie tussen deze branche en ontwikkelingslanden centraal. De Stichting SNS Reaal Beheer gaat in op het verlenen van microkredieten aan ondernemers uit deze sector. De Albert Heijn foundation richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van de producenten van groenten en fruit in Afrika.

Andere initiatieven die tijdens het openingsprogramma worden gepresenteerd zijn Bake for Life, een stichting die bakkerijen voor gehandicapten opricht in ontwikkelingslanden, en SCA-Oxfam Novib. SCA Hygiëne Products werkt samen met Oxfam Novib in Zuid-Soedan en Niger aan een betere hygiëne ter voorkoming van kindersterfte, bevordering van onderwijs voor meisjes en verbetering van de positie van vrouwen.

Noot voor redacties (