Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum
2 september 2010

Onderwerp
Eerste DNA ontdekkingsreis door Veenendaal
Nieuwsbank BV
redactie

PERSUITNODIGING

Op 30 september organiseert de stichting Promotie Veenendaal in samenwerking met de Gemeente Veenendaal en de BKV de eerste DNA ontdekkingsreis door Veenendaal. Tijdens deze ontdekkingsreis gaan de deelnemers op zoek naar de unieke kenmerken van Veenendaal, naar haar DNA. Ze gaan dan de ansichtkaartentest doen en trekken met fototoestellen Veenendaal in. En ze komen op plekken waar ze nog niet eerder zijn geweest!

Achtergrond
Promotie Veenendaal onderzoekt de komende maanden samen met de mensen uit Veenendaal wat nu echt het eigene ('de identiteit') van Veenendaal is. Daarnaast voeren studenten imago onderzoeken en marktonderzoek uit. Op basis hiervan wordt de positionering van Veenendaal vastgesteld, inclusief doelstellingen, doelgroepen en marketingacties. Daarom organiseert Promotie Veenendaal in september en oktober een drietal 'DNA ontdekkingsreizen' door Veenendaal.

DNA
De een zegt I love New York een ander denkt misschien wel I love Veenendaal. Maar...
· waarin onderscheidt Veenendaal zich eigenlijk echt van andere gemeenten?
· En wat zien inwoners en andere gebruikers van Veenendaal nu als typisch voor Veenendaal?
· Wat zijn niet alleen de goede, maar ook de minder goede eigenschappen ('rafelrandjes') van Veenendaal? Kortom: de deelnemers gaan samen op zoek naar het 'DNA' van Veenendaal.

Deelnemers & data
Alle mensen die in Veenendaal werken, wonen of op een andere manier betrokken zijn bij de stad mogen mee op expeditie. Ook mensen die op een andere manier interesse hebben in (de citymarketing van) Veenendaal zijn welkom. De sleutelorganisaties, raadsleden en prominente Veenendalers worden actief uitgenodigd. Het wordt dus ongetwijfeld een bont reisgezelschap. De eerste DNA ontdekkingsreis vindt plaats op 30 september (reisleider: burgemeester Elzenga) van 15.00 tot 17.30 uur, speciaal voor bedrijvig Veenendaal. Op 2 oktober staat de tweede DNA ontdekkingsreis gepland tussen 10.00 en 12.30 uur. Dan treedt wethouder Hollander op als reisleider. En op 4 oktober wordt speciaal voor binnenstadsondernemers en andere betrokkenen een 'herkansings' DNA ontdekkingsreis georganiseerd, met wethouder Verloop als reisleider.

Promotie Veenendaal
De stichting Promotie Veenendaal stelt zich als doel 'het promoten van Veenendaal met als kerntaak het regisseren van het imago van de stad en het stimuleren van de economie/ werkgelegenheid'. De belangrijkste thema's zijn: excellerende winkelstad, bedrijvige/ ondernemende stad, stad met goede voorzieningen voor onderwijs, cultuur en sport en stad met mooie en veilige woonwijken.

Gemeente Veenendaal
De Gemeente Veenendaal wil graag duurzaam investeren in imagoversterking van de stad en heeft daarom heeft een meerjarig samenwerkingcontract met de onafhankelijke stichting Promotie Veenendaal gesloten. Promotie Veenendaal werkt dus niet voor, maar mede in opdracht van de gemeente. De gemeente treedt als subsidieverstrekker op en werkt nauw samen met de stichting, onder meer door de DNA ontdekkingsreizen te ondersteunen.

Startlocatie
Het beginpunt van de ontdekkingsreizen is nu nog even geheim, maar de locatie is wel gelegen in de binnenstad van Veenendaal. Wie zich aanmeldt voor 15 september via dna@promotieveenendaal.nl ontvangt uiterlijk op 22 september een bevestiging van deelname met routebeschrijving naar de startlocatie en nadere instructies. Vermeld a.u.b. duidelijk op welke dag u mee 'op reis' gaat!

We stellen het bijzonder op prijs als u ook via uw media lezers op de hoogte wilt stellen van onze uitnodiging. U bent zelf bij deze natuurlijk ook van harte welkom. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking en graag tot ziens!